Ilustracija (Foto: Marin Tironi/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Marin Tironi/PIXSELL)

Dječak u dobi od 11 godina nestao je oko 19 sati u vodi jezera Čingi-Lingi kod Molva nedaleko od Đurđevca. Policijski ronioci oko 21:10 pronašli su beživotno tijelo dječaka.


Policija je jutros objavila detalje strašne tragedije. Kažu da su ronioci interventne jedinice tijelo našli 20 metara od obale. Bilo je na šest metara dubine. 

Vezani članci Petar Prpić iz Hrvatske gorske službe spašavanja (Foto: Dnevnik.hr) Kupanje u jezerima i rijekama opasnije je od mora: ''U prvih sedam mjeseci u Hrvatskoj se utopile 53 osobe" Bode i Morgan Miller (Foto: Getty) Godinu dana nakon tragične smrti kćerkice, slavni sportaš dobit će blizance

"Na mjestu događaja obavljene su očevidne radnje, tijelo je pregledao mrtvozornik i nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na sumnjivu smrt. Tijelo je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Koprivnica, gdje će se po nalogu Županijskog državnog odvjetništva Varaždin obaviti obdukcija", dodali su u policiji. 

Nakon obavljene obdukcije i dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici dostavit će izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

Prema pisanju portala Podravski.hr, na kupanju s dječakom bila je majka s još jednim sinom i dvjema kćerima. Obitelj je iz malog mjesta kod Bjelovara. Jedanaestogodišnjak, njezino najstarije dijete, u jednom je trenutku samo nestao pod vodom, majci pred očima.

Kupači koji su svjedočili tragičnom događaju za Podravski.hr rekli su da je majka u jednom trenutku počela vikati da joj se utopio sin, nakon čega je dvadesetak ljudi pohitalo u vodu i pokušalo ga spasiti, no nisu ga uspjeli pronaći.