Karlovačka policija izvijestila je o detaljima nesreće u kojoj je u srijedu smrtno stradao 25-godišnji vojni policajac.

Galerija


U srijedu je na 27. kilometru autoceste A1, kod Draganića, smrtno stradao 25-godišnji vojni policajac iz Virovitice koji je bio u pratnji oklopnjaka Patria. Kako je izvijestila karlovačka policija, nesreća se dogodila kada je 40-godišnji vozač teretnog vozila s pridodanim priključnim vozilom splitskih registarskih oznaka skrenuo s vozne trake na traku za zaustavljanje vozila u nuždi. Kamion je tada udario u stražnji dio zaustavljenog automobila Hrvatske vojske, a potom i u 25-godišnjeg vojnika koji je stajao uz automobil. Vojnik je na mjestu poginuo.

Vezani članci Očevid, ilustracija Tragedija u Taborištu kod Petrinje: Sletio autom s ceste i na mjestu poginuo Policija, ilustracija Teška prometna nesreća u Turnju: U sudaru auta i motocikla poginula jedna osoba, ozlijeđene dvije

Kamion je zatim udario i u još jedan automobil HV-a koji je zajedno s ostalim vozilima stajao zaustavljen u koloni koja je stajala zbog kvara na jednom od vozila iz kolone. Neslužbeno se doznaje da se kvar dogodio na oklopnjaku.

Iz policije su priopćili da se nastavlja kriminalističko istraživanje, a protiv 40-godišnjeg vozača kamiona bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nesreća se dogodila prilikom obavljanja službene zadaće praćenja kolone borbenih oklopnih vozila Hrvatske kopnene vojske. ''Smrtno stradali pripadnik Hrvatske vojske, pozornik Josip Perić rođen je 1994. godine u Virovitici. Pozornik Perić bio je uzoran vojnik, a za svoj rad i uspješno izvršavanje zadaća bio je pohvaljivan i ocjenjivan najboljim ocjenama'',  priopćio je MORH.

Ministar izrazio sućut

Sućut obitelji stradalog pripadnika Vojne policije izrazili su ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog Stožera Oružanih snaga general zbog Mirko Šundov.

''U ime svih pripadnika Hrvatske vojske, djelatnika Ministarstva obrane i u svoje osobno ime izražavam vam iskrenu sućut zbog tragičnog odlaska vašeg sina i brata. S dubokom boli primio sam ovu žalosnu vijest koja je pogodila cijelu obitelj Hrvatske vojske. Suosjećamo s vama u ovim teškim trenutcima koji sve nas ostavljaju bez riječi'', napisao je u sućuti ministar obrane. ''Napustio nas je časno obnašajući svoju dužnost kao uzoran vojnik i pravi profesionalac'', kazao je Krstičević.