Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija: Nema masovnog privođenja

Seljaci na policiji: 'Ako ne prestanu, idemo u prosvjede!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je od jutros pozvala nekolicinu seljaka sudionika prosvjeda na obavijesne razgovore.

Predsjednik Hrvatskoga seljačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije Tomislav Pokrovac izjavio je novinarima kako policija od jutros privodi mnoge seljake s područja te županije koji su sudjelovali u prosjedima proteklih dana te da protiv njih podnosi prijave. Po Pokrovčevim riječima, policajci su seljake jutros dočekivali u njihovim dvorištima pri povratku s prosvjeda na južnoj vinkovačkoj obilaznici, na kojoj je jučer dio seljaka fizički nasrnuo na policajce i njihova vozila na nadvožnjaku. 'Ako policija ne prestane s privođenjima, u roku od 24 organizirat ćemo nove prosvjede', rekao je novinarima Pokrovac ne navodeći koliko je seljaka, po njegovim spoznajama, privedeno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija na cesti Očevid trajao cijelu noć: U sudaru kod Vinkovaca poginula 36-godišnja vozačica Kamion se zabio u kuću kod Vinkovaca zabio se u kuću FOTO Šokantno svjedočanstvo: "Zatresla se kuća, žena vrišti i plače, pao je krov na dijete"

'Pozvani su na razgovor'

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske, Krunoslav Žgela, potvrdio nam je kako su tri prosvjednika pozvana na obavijesni razgovor. 'Nikog nismo privodili, već smo pozivali na obavijesne razgovore. Pozvane su tri osobe, a iste su puštene nakon obavljenog razgovora, koji je bio vezan za događanja tijekom jučerašnjeg prosvjeda na južnoj zaobilaznici u Vinkovcima', rekao je Žgela. Dodao je i kako će policija, ukoliko se utvrdi da je bilo protuzakonitog ponašanja na spomenutom prosvjedu seljaka, poduzeti odgovarajuće mjere, odnosno podnijeti odgovarajuće prijave protiv eventualnih prekršitelja.

>> Kosor: Tražit ću izračun štete nastale blokadom cesta

Načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec odbacio je danas tvrdnje da policija masovno uhićuje seljake prosvjednike te da je mobiliziran velik broj policajaca kako prosvjedi ne bi izmakli kontroli. 'Policija nema rezervni sastav da bi nekoga mogla mobilizirati i nema riječi o masovnim uhićenjima. Radi se o dezinformacijama koje su puštene u javnost', izjavio je Borovec. Dodao je da su 'većinu posla' u vezi prosvjeda seljaka obavile policijske uprave sa svojim snagama uz manju, stručnu, pomoć Ravnateljstva policije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene