Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drago joj da je dogovor postignut

Kosor: Tražit ću izračun štete nastale blokadom cesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor izjavila je u vezi s noćas postignutim dogovorom sa seljacima , kako joj je drago što je dijalog završio iako bi osobno voljela da se on vodio za stolom, a ne na cesti.

Premijerka Kosor smatra da je dogovor dobar i održiv. Izrazila je zadovoljstvo što su predstavnici seljačkih udruga prihvatili ono što je vlada od početka nudila. Proračun za ovu godinu ne može se povećavati te novih 700 milijuna kuna za poljoprivredu nije bilo moguće stvoriti, rekla je Kosor.  Predsjednica vlade izrazila je nezadovoljstvo što su prosvjedi politizirani i smatra neprihvatljim što su predstavnici nekih političkih stranaka obilazili prosvjednike i davali im lažna obećanja da ća vlada 'pokleknuti ako je pritisnu'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Materijalna šteta Prvi podaci o šteti od potresa u Crnoj Gori: ''Iz svakog sela u Goliji zovu me da su im popucale kuće, štale..." Poplava Neretva - 4 nakon obilne kiše Zbrajaju se štete na jugu zemlje, izlila se Neretva: "Otišao nam je sav namještaj, voda je bila i do pola metra"

Istaknula je da je vlada odgovornost pokazala brinući se o svima pa su tako isplaćene plaće, izdaci za socijalno i nezaposlene osobe te cijela mirovina od šest milijarda kuna, od čega se više od dvije milijarde moralo isplatiti iz proračuna.

>>VIDEO Razbuktala se seljačka buna: Bilo je krvi i uhićenja

Premijerka Kosor je ocijenila i da su napadi na policajce neprihvatljivi, pri čemu je dodala da se - ako se poziva na pravnu državu - mora poštovati i zakon koji zahtijeva intervenciju policije pri 'narušavanju reda i mira, odnosno blokadi prometnica', te da se takvo ponašanje neće tolerirati. Predsjednica vlade zatražit će da se izračuna šteta prouzoročena blokadom prometnica te da se izradi zakonodavni okvir za nadzor korištenja poticaja. Govoreći o stanju vezanom uz splitsku Željezaru, premijerka Kosor pozvala je ljude koji ugrožavaju svoje zdravlje da prestanu štrajkati glađu, pri čemu je ponovila da je vlada učinila ono što je mogla.

'Ova godina je godina istine, tamo gdje vlada može - učinit će, a tamo gdje ne može - neće', poručila je premijerka i dodala: 'Bez obzira na rezultate izbora, vrijeme da se u svim područjima odrede granice do kamo se može, a kamo ne, bez davanja lažnih obećanja.' Odbila je mogućnost povećanja PDV-a na 25 posto, ističući da je riječ o čistim špekulacijama jer vlada o tome uopće ne razgovara. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene