Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ultimatum vladi

Seljaci prijete novim posvjedima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat hrvatskih seljaka (SHS) zatražio je danas od Vlade da do 15. siječnja isplati sva zaostala neisplaćena dugovanja prema hrvatskim seljacima, a u suprotnom su mogući novi prosvjedi.

Ako Vlada ne ispoštuje taj zahtjev, otvorene su sve opcije neposluha seljaka, pa i novi seljački prosvjedi", rekao je pedsjednik SHS-a Tomislav Pokrovac na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sudjelovalo više od tisuću seljaka Seljaci odustali od prosvjeda, ali ne i od svojih zahtjeva Slika nije dostupna 'Vlada nije trebala davati lažna obećanja' Vinkovci: Seljaci i dalje uz prometnice

"U proteklih godinu dana mandata ministra poljoprivrede, ništa novoga nismo vidjeli osim nastavka urušavanja hrvatskog sela i poljoprivrede koja bi trebala biti nositelj gospodarskog oporavka, a ne grana koja najviše trpi zbog krize", dodao je.

>>'Sramota i bezobrazluk': Seljaci traže Jakovinu da stavi mandat na raspolaganje

Također je kazao kako je poljoprivreda jedina dohodovna grana u zemlji koja "više daje proračunu nego što iz njega uzima", ocjenivši sramotnim što Hrvatska niti dvadeset godina nakon samostalnosti nema strategiju razvoja poljoprivrede.

"Ministar Jakovina bio je u Retkovcima i dobio domaću zadaću, ali od toga ništa nije ispoštovao. Što god je obećao u proteklih godinu dana, ništa nije ispunio", kazao je Pokrovac.
Dotaknuvši se legalizacija farmi, poručio je kako bi farme trebali legalizirati samo oni koji misle koristiti novac iz fondova Europske unije, koji smatra "prljavim", jer će, kako je ocijenio, uništiti domaću poljoprivrednu proizvodnju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene