Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rasvjetljavanje nerazjašnjenih ubojstava, borba protiv korupcije i financijske istraga prioriteti su u radu kriminalističke policije, rečeno je Karlovcu na redovnom godišnjem sastanku policijskih službenika iz Uprave kriminalističke policije.


Načelnik te Uprave Darko Dundović kazao je da je broj kaznenih djela u prvih deset mjeseci ove godine za 1,4 posto veći nego u istom razdoblju lani, ali da ohrabruju podaci za najteža kaznena djela, kao što je pad broja ubojstava za 8,7 posto te razbojništva za tri posto.

Vezani članci Adrijana Jurišić: Supruga poginulog biciklista - 9 Lokalni moćnik usmrtio biciklista, vratio se ukloniti dokaze pa pobjegao. Osudili ga na godinu dana, obitelj je shrvana: "To je neoprostivo" Provjereno: Kako se namještaju sudske presude? Ekskluzivna snimka: Priznao da je lagao na sudu kako bi Božidara Kalmetu učinio slobodnim čovjekom, u zamjenu za svoju slobodu

Rekao je da je ove godine zaustavljen višegodišnji rast broja
razbojništava te da je za 4,8 posto porastao i broj otkrivenih
razbojnika.

"Sve to govori da je policija učinkovita i da se zločin ne isplati,
ma kako on dobro bio organiziran", kazao je Dundović.

Ustvrdio je da je razbojstava u Hrvatskoj daleko manje nego u najrazvijenijim zemljama te da bi se stoga hrvatski građani trebali osjećati sigurnije, no, po njegovom mišljenju, osjećaju nesigurnosti doprinose događaji poput pljački poslovnica Fine u Zagrebu i Đurđevcu.

"Svjesni smo toga da mi samo svojim dobrim radom doprinosimo tome da taj osjećaj kod građana bude pozitivan", kazao je Dundović.

Kriminalistički policajci na dvodnevnom skupu u Karlovcu analizirat će stanje kretanja kriminaliteta i učinkovitost policije s naglaskom na probleme u svakodnevnom radu kriminalističke policije, te utvrditi smjernice razvoja kriminalističke policije.