Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija je učinkovita i zločin se ne isplati?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rasvjetljavanje nerazjašnjenih ubojstava, borba protiv korupcije i financijske istraga prioriteti su u radu kriminalističke policije, rečeno je Karlovcu na redovnom godišnjem sastanku policijskih službenika iz Uprave kriminalističke policije.

Načelnik te Uprave Darko Dundović kazao je da je broj kaznenih djela u prvih deset mjeseci ove godine za 1,4 posto veći nego u istom razdoblju lani, ali da ohrabruju podaci za najteža kaznena djela, kao što je pad broja ubojstava za 8,7 posto te razbojništva za tri posto.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović promijenio fotografiju i slogan na Facebooku Dotaknuo se i Rojsa Milanović HDZ nazvao kartelom: "Plenković zapomaže" Slika nije dostupna PITANJE SIGURNOSTI Ima li u Hrvatskoj više ubojstava i provala ili korupcije? Veliko policijsko izvješće donosi zanimljive detalje

Rekao je da je ove godine zaustavljen višegodišnji rast broja
razbojništava te da je za 4,8 posto porastao i broj otkrivenih
razbojnika.

"Sve to govori da je policija učinkovita i da se zločin ne isplati,
ma kako on dobro bio organiziran", kazao je Dundović.

Ustvrdio je da je razbojstava u Hrvatskoj daleko manje nego u najrazvijenijim zemljama te da bi se stoga hrvatski građani trebali osjećati sigurnije, no, po njegovom mišljenju, osjećaju nesigurnosti doprinose događaji poput pljački poslovnica Fine u Zagrebu i Đurđevcu.

"Svjesni smo toga da mi samo svojim dobrim radom doprinosimo tome da taj osjećaj kod građana bude pozitivan", kazao je Dundović.

Kriminalistički policajci na dvodnevnom skupu u Karlovcu analizirat će stanje kretanja kriminaliteta i učinkovitost policije s naglaskom na probleme u svakodnevnom radu kriminalističke policije, te utvrditi smjernice razvoja kriminalističke policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene