Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Puli

Maloljetnik teško ozlijeđen, majka ističe: "Jasno je i meni i doktorima da ove ozljede nisu od pada s bicikla"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Pulski gradonačelnik Filip Zoričić u srijedu je na sjednici Gradskog vijeća oštro osudio nasilje nad maloljetnikom koje se dogodilo u nedjelju navečer te je pozvao građane da se u subotu odazovu tihom prosvjedu, iako policija još uvijek utvrđuje je li mladić pretučen ili je pao s bicikla.

Policija je u nedjelju oko 21:30 primila dojavu da je kod parkirališta u Ulici sv. Petra u Puli ozlijeđen maloljetnik, a pokraj njega bicikl. Zbog teških ozljeda, mladić je završio u riječkoj bolnici.

Neslužbeno se doznaje kako je mladić prije nego što je pronađen bio u društvu nekoliko mladića. O svemu se oglasio i pulski gradonačelnik Filip Zoričić koji je osudio nasilje te pozvao na tihi prosvjed u subotu.

Policija i dalje provodi kriminalističko istraživanje i obavlja brojne razgovore. Na pitanje je li policija pregledala pojedinačne snimke, glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač rekla je da je postupanje tijekom izvida tajno, pogotovo kada se postupak odnosi na maloljetne osobe, tako da se informacije koje policija utvrdi dok traju izvidi ne mogu iznositi u javnosti.

Dodala je da će nakon što istraživanje bude okončano i kada se nedvojbeno utvrdi na koji način je mladić zadobio ozljede, policija o tome obavijestiti javnost. "U ovoj fazi se prikupljaju svi dokazi i činjenice važni za eventualno pokretanje kaznenog postupka", rekla je Sorkač.

Pročitajte i ovo Tučnjava na Platku Teška ozljeda u pokušaju Državno odvjetništvo pokreće istraživanje protiv jednog nasilnika s Platka: Sad se spominje i kazneno djelo

Višestruke ozljede

S višestrukim i teškim tjelesnim ozljedama te teškim potresom mozga završio je najprije u pulskoj Općoj bolnici, da bi onda bio prebačen u riječki KBC. Idućeg tjedna čeka ga prva operacija lica. Smrskani su mu sinusi zbog čega teško diše i jede. To je potvrdila njegova majka i istaknula kako se njezin sin tek naknadno sjetio da je pretučen bokserom u glavu, piše Istra24.

"Jasno je i meni i doktorima da ove ozljede nisu od pada s bicikla", rekla je majka šesnaestogodišnjaka. Roditelji dječaka kažu kako im je barem četvero liječnika reklo da "nema šanse da je dobio takve povrede lubanje" padom s bicikla te da takve frakture mogu nastati od, recimo - udarca koljenom u glavu.

Dok policija provodi istraživanje, majka dječaka koji je prijatelj napadnutog maloljetnika ističe da se radi o premlaćivanju. Kako kaže, devetorica mladića, do čijih je imena kasnije došla, zvali su ga i tražili od njega i njegovog društva da u 21:15 u nedjelju, dođu na Giardine te da se tamo fizički obračunaju, što su ovi odbili.

"Osobno sam odmah u ponedjeljak ujutro nazvala dečka čije je ime spomenuto u tim prijetećim pozivima te od njega dobila imena svih devetero mladića koji su mog sina i njegove prijatelje čekali na Giardinima. Kroz plač, sve mi je priznao. Sva imena dala sam policiji.

Ubrzo je postalo jasno da je među mladićima koji su prijetili smrću i sin jednog policijskog službenika. Nije mi bilo jasno o čemu se radi dok nisam kasnije guglala to ime i shvatila da je riječ o sinu visokopozicioniranog pulskog policijskog službenika. Bez obzira na to, ja vjerujem da će policija odraditi svoj posao", kazala je majka za Istru24.

Pročitajte i ovo Skijalište Platak Užas na skijalištu "Oni su htjeli ubiti tog čovjeka!" Ispovijest muškarca koji je branio HGSS-ovce od razjarenih MMA boraca

"Svog sina neću puštati u školu. U strašnom sam strahu za njegov život. On je i nakon napada dobivao poruke u kojima su ga dečki iz te ekipe tražili informacije o događaju, očito kako bi uskladili priče, a i njega su pitali gdje se nalazi. Policija nam nije ponudila nikakvu zaštitu! Kažu da će i dalje obavljati istražne radnje, a nama su poručili da nazovemo 192 ako nam netko dođe na vrata. Jedan vrli policajac mi je čak rekao da sam dosadna! Znam da pravo na zabranu prilaska mogu dobiti tek kad počinitelji budu poznati, ali ja sam policiji dala popis počinitelja", istaknula je ona.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene