Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronašla ju spremačica

Policija istražuje kako je eksplozivna naprava završila u školskom dvorištu: "Tragedija je izbjegnuta pukom srećom"

Aktualno Galerija Anja Perković, reporterka Nove TV Anja Perković, reporterka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Mina u školskom dvorištu - 1 Mina u školskom dvorištu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Mina u školskom dvorištu - 2 Mina u školskom dvorištu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Mina u školskom dvorištu - 3 Galerija 1/4 >>
Dok su djeca bila na nastavi, spremačica škole u Zlataru u dvorištu je pronašla eksplozivnu napravu.

Spremačica škole u Zlataru u dvorištu je pronašla eksplozivnu napravu koja je uništena nakon dolaska policije i pirotehničara, ali sada treba utvrditi kako je ondje završila.

"Policija će se sada fokusirati na to da otkrije tko je, svjesno ili nesvjesno, postavio eksplozivnu napravu za koju se pretpostavlja da je neka vrsta nagazne mine", s terena je izvijestila reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković.

  Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, Valentina Baus i Dino Goleš Donosi Dnevnik Nove TV Posljednja anketa prije izbora za Europski parlament: HDZ može i do šest mandata, a tri stranke love po jedan

Prije dva tjedna radilo se proširenje korita potoka u školskom dvorištu pa je moguće da je naprava zajedno sa zemljom završila u dvorištu.

"Tragedija je izbjegnuta pukom srećom, a istražit će se i tko je izvodio radove na potoku i na koji način", pojasnila je Perković.

Pročitajte i ovo Politički dogovori - 4 "Moraju biti besprijekorni" Tko će biti novi ustavni suci? I što je s veleposlanicima koje nemamo u nizu država? "Milanović je uskratio potpis..."

Otkrila je i kako su djeca reagirala na vijest o eksplozivnoj napravi.

"U školi je u petak i Dan škole pa se pripremaju za priredbu. Psihološka pomoć djeci neće biti potrebna jer su djeca tijekom događaja u dvorištu bila na putu prema svojim domovima tako da nisu ni znali što se zbiva. Roditelji su također obaviješteni i iz škole su nam rekli da su to prihvatili mirno", napomenula je reporterka.

"Što se tiče voditeljice škole i spremačice koja je pronašla napravu, kažu da ni njima neće trebati psihološka pomoć jer su iz male škole pa su kao obitelj i međusobno si pružaju podršku", rekla je Perković.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene