Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Učenici pušteni doma

Pirotehničari u školi: Na igralištu kod Zlatara pronađena eksplozivna naprava

Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
U četvrtak na igralištu Područne škole Martinšćina kod Zlatara čistačica je pronašla eksplozivnu napravu.

Na igralištu kod Područne škole Martinšćina kraj Zlatara u četvrtak je pronađena, a potom i uništena eksplozivna naprava dok djece nije bilo u školi, potvrdila je za Hinu Marijana Mužar iz odnose s javnošću krapinsko-zagorske policije.

Policija je dojavu zaprimila u 12:15 sati, mjesto događaja je osigurano, a na teren su potom izašli policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, dodala je.

Pročitajte i ovo Ispovijest majke čiji je psihički bolesni sin ubio člana obitelji "Ima treće oko" Mučna ispovijest majke čiji je psihički bolesni sin ubio člana obitelji: "Ja sam živa, a mrtva sam“

"Eksplozivna je naprava uništena u 14:45 kontroliranom eksplozijom. Djece nije bilo u školi i nije bilo evakuacije" kazala je Mužar.

Da nema razloga za širenje panike naglasila je za Hinu i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek ističući da prilikom pronalaska eksplozivne naprave djece više nije bilo na nastavi.

Pročitajte i ovo Josip Dabro Nema štete za stranku? Nikome nije jasno, ali Dabri jest, pa brani Bartulicu, komentirao i gaf s plakatima

"Na sreću sve je dobro završilo. Bomba je nađena iza škole, na travi dvorišta i policija je odmah pozvana da vidi o čemu se radi.

U policiji smatraju da je bomba iskopana vjerojatno prije dva tjedna prilikom regulacije potoka kod područne škole", kazala je za Hinu Auguštan Pentek.

Pronalazak bombe odnosno njena deaktivacija, kazala je gradonačelnica, bila je nakon što su djeca završila nastavu i otišla svojim kućama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene