Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pirotehničari na terenu

Voditeljica škole o pronalasku bombe u dvorištu: "Nismo znali što je. Nije nam bilo svejedno"

Aktualno Galerija Ljiljana Mutak, voditeljica PŠ Martinšćina Ljiljana Mutak, voditeljica PŠ Martinšćina Foto: DNEVNIK.hr Ljiljana Mutak, voditeljica PŠ Martinšćina Ljiljana Mutak, voditeljica PŠ Martinšćina Foto: DNEVNIK.hr Ljiljana Mutak i Anja Perković Ljiljana Mutak i Anja Perković Foto: DNEVNIK.hr +0 Anja Perković, reporterka Nove TV Galerija 1/4 >>
Spremačica je u dvorištu osnovne škole kod Zlatara pronašla eksplozivnu napravu.

Krapinsko-zagorska policija je u 12:15 dobila dojavu da je spremačica u dvorištu osnovne škole kod Zlatara pronašla neobičnu napravu, a naknadno je utvrđeno da je riječ o bombi. Pirotehničari su je uništili kontroliranom eksplozijom, policija je obavila očevid, a sada se nastavlja kriminalističko istraživanje.

"Prilikom košnje dvorišta čistačica je naišla na tu neobičnu napravu za koju tada nismo znali da je bomba. Odmah me obavijestila. Ja sam s nastave izašla van i to smo pogledali, slikali i obavijestili ravnatelja i policiju", ispričala je Ljiljana Mutak, voditeljica Područne škole Martinščina, reporterki Dnevnika Nove TV Anji Perković.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Nije bio oduševljen Putin zbog pitanja poludio na novinara: "Jeste li poludjeli? To je glupo kao ovaj stol"

Budući da je bio sam kraj nastave, u školi je bilo 12 učenika.

"Njima nismo ni rekli što je bilo, nego samo da ne izlaze na dvorište. Djeca nisu bila evakuirana jer su i ovako išla kući. Nije bilo panike. Policija je ogradila područje, pozvala pirotehničare i objašnjena nam je ozbiljnost situacije", objasnila je.

"Nije nam bilo svejedno, ali znali smo da smo u sigurnim rukama policije i pirotehničara tako da nije bilo panike", dodala je.

Pročitajte i ovo Josip Dabro Nema štete za stranku? Nikome nije jasno, ali Dabri jest, pa brani Bartulicu, komentirao i gaf s plakatima

Radi detonacije je iskopana rupa u zemlji.

"Eksplozivnu napravu su stavili u rupu i rekli su nam da će se čuti prasak, ali nije to bilo ništa strašno. Bilo je kontrolirano, čulo se, ali sve je bilo u redu", napomenula je Mutak.

Pirotehničari pretpostavljaju da se bomba našla u blizini škole jer je u dvorištu potok čija se regulacija odvila prije dva tjedna.

"Vidljivo je da je bila u vodi i blatu. Okoliš i škola su sigurni za djecu. Ovako nešto nije uobičajeno", zaključila je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene