Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija ispitala Ferdinanda Jukića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je danas, na temelju zahtjeva Državnog odvjetništva, obavila razgovor s bivšim trgovcem oružja Ferdinandom Jukićem vezan uz njegove tvrdnje o tajnim računima na kojima se početkom 90-ih godina prikupljao novac za obranu Hrvatske.

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminala i korupcije danas su obavili razgovor s Jukićem vezan uz njegove navode iz medijskih istupa, izjavio je glasnogovornik MUP-a.

Pročitajte i ovo Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču Pronađeni posmrtni ostatci u Bogdanovcima, ilustracija Očevid u tijeku U okolici Vukovara pronađeni posmrtni ostatci stradalih u Domovinskom ratu

Dodao je da će policija o sadržaju razgovora izvijestiti Državno odvjetništvo.

Gostujući u jednoj televizijskoj emisiji, bivši trgovac oružja
Ferdinand Jukić tvrdio je, među ostalim, kako posjeduje dokumentaciju i bankovne izvatke o transkacijama s tajnih računa namijenjenih obrani Hrvatske, te da ima i pisanu zapovijed da se u Vukovar ne šalje oružje.

Jukić je ustvrdio i da je bio potpisnik više dosad nepoznatih računa s kojih se plaćalo oružje, te da zna i za druge tajne račune s kojih su obavljene isplate za nabavu oružja.

Policija jučer nije pronašla Jukića na adresi na kojoj je prijavljen, a od njegove supruge je doznala da je na liječenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene