Hrvatska policija u utorak je spasila živote četvorice migranata kod Batine. Čuli su dozivanje upomoć na stranom jeziku i vidjeli ih kako plutaju u Dunavu.

Galerija


Belomanastirski policajci u utorak oko 7:30 tri kilometra sjeverno od baranjskog mjesta Batina čuli su dozivanje u pomoć na stranom jeziku. U hladnom Dunavu vidjeli su nekoliko osoba koje plutaju po rijeci držeći se za gumene zračnice.

Vezani članci Hitna pomoć, ilustracija Liječnici se bore za život migranta iz Turske, pothlađen je i ima simtome sepse Ministar vanjskih poslova Mađarske Péter Szijjártó Mađarski ministar vanjskih poslova: "Branit ćemo naše granice, nijednog ilegalnog migranta nećemo pustiti"

"Kada su im se približili, vidjeli su četvoricu muškaraca koja se na gumenim zračnicama kotača bore sa strujama Dunava pokušavajući doći do obale Republike Hrvatske", priopćeno je iz PU osječko-baranjske. Četvoricu migranata u dobi od tridesetak godina izvukli su iz vode i smjestili na policijsko plovilo.

"Muškarci su bili umorni, iznemogli i pothlađeni te su ih policijski službenici utoplili, pružili im prvu pomoć i pozvali Hitnu medicinsku pomoć. Zajedno sa spašenim muškarcima plovilom su došli do službenog veza za policijska plovila na Zelenom Otoku u Baranji i čekali dolazak djelatnika Hitne medicinske pomoći. Za to su im vrijeme policijski službenici dali deke i suhu odjeću kojom su raspolagali te im pripremili tople napitke i hranu kako bi se ugrijali", dodaje se u priopćenju policije.

Liječnici su ih pregledali i utvrdili da nisu ozlijeđeni te da su zdravi, ali pothlađeni. Nakon oporavka prevezeni su u policiju, gdje će biti utvrđen njihov identitet. O ovom pokušaju obaviještena je granična policija Srbije kako bi spriječila slične pokušaje s obzirom na opasnost po život tih ljudi.