Policajac iz BiH podiže hrvatsku zastavu iz blata
Policajac iz BiH podiže hrvatsku zastavu iz blata Foto: Nermin Saraj

Gesta policajca iz Bosne i Hercegovine koji je došao pomagati u Petrinju nakon potresa dirnula je sve. Hrvatsku zastavu podignuo je s tla i spremio na sigurno kako ne bi ležala u blatu.


Gesta jednog policajca iz Bosne i Hercegovine u Petrinji dirnula je tisuće ljudi. On je odmah nakon razornog potresa došao pomagati razrušenoj Petrinji. Tamo je na tlu u blatu našao hrvatsku zastavu, koja je ležala na ruševinama. Podignuo ju je s tla i spremio sa strane na sigurno.

Taj je trenutak fotografijom zabilježio Nermin Saraj i podijelio ju na društvenim mrežama.

''Policajac iz Bosne i Hercegovine u ruševinama grada Petrinje (Hrvatska), koji je zemljotres sravnio do zemlje, pronalazi zastavu Republike Hrvatske i s poštovanjem postupa sa simbolom države. Budimo ljudi!! Veliko je srce bosansko'', napisao je Nermin uz fotografiju koja se svidjela više od tisuću ljudi.

Policajac iz BiH podiže hrvatsku zastavu iz blata Policajac iz BiH podiže hrvatsku zastavu iz blata (Foto: Nermin Saraj)

Nije dugo trebalo da se otkrije tko je muškarac s fotografije. Portal Radiosarajevo.ba otkrio je da je riječ o Sarajliji Samiru Mirviću, zapovjedniku Jedinice za intervenciju i podršku pri Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

''Da, točno je da sam na toj fotografiji koja se dijeli društvenim mrežama. Sve se dogodilo kada smo krenuli iz Sarajeva dostaviti pomoć Petrinji i Glini. Akciju pomoći organizirao je Alija Jašarević, njegova udruga za veterane brigade Starog Grada. On se obratio mojoj direkciji, a direktor Mirsad Vilić dao je podršku da naš tim sudjeluje u ovoj akciji pomoći prijateljima u Hrvatskoj'', rekao je Mirvić za Radiosarajevo.ba. Dodao je da su htjeli pomoći kolegama iz petrinjske i sisačke policijske stanice.

Policajac iz BiH podiže hrvatsku zastavu iz blata Policajac iz BiH podiže hrvatsku zastavu iz blata - 1 (Foto: Nermin Saraj)

"Malo smo se išli prošetati gradom kako bismo, ako to bude potrebno, još nekome od građana pomogli. U prolasku pored ruševina vidio sam u blatu hrvatsku zastavu. Bilo mi je teško gledati zastavu Hrvatske u blatu, imao sam neki loš osjećaj, onako ljudski.

Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje Gradonačelnik Petrinje dva tjedna nakon razornog potresa: "Osjećaj da sam izgubio grad neću zaboraviti, ali moramo se boriti da ne izgubimo ljude"

Sagnuo sam se, podigao je, smotao i stavio uz ulazna vrata, u nadi da će vlasnik pronaći i uzeti. Nisam ni znao da su me prijatelji slikali i sve objavili na Instagramu. Mislim da nisam nikakav heroj, ali da imam veliko srce bosansko, imam. Uostalom, kao i svi Bosanci", zaključio je policajac.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju