Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Već na samom ulazu je vidljivo da su krenuli radovi.


Oko pola milijuna kuna vrijednost je radova koji će se za ljetne stanke, dakle dok nema zastupnika, obaviti u glavnoj zgradi Hrvatskog sabora.

Vezani članci Oriana Ivković Novomet iz GONG-a GONG: Hrvatski sabor jedini je parlament u EU-u koji već godinu dana ne objavljuje kako je glasao koji zastupnik. ''Imamo pravo znati'' Novi saborski zastupnici - 2 Novi zastupnici spremaju se za karijeru života: Otkrili su nam kako će raditi u Saboru i koje će im biti najveće brige

Riječ je o redovnom održavanju zgrade, a kao i prošle i ove će godine naglasak biti na zamjeni stolarije, ličenju, obnovi instalacija, proizilazi iz odgovora saborske Službe za medije.

Da su radovi krenuli vidljivo je već od samog ulaza u Sabor, na glavnom stubištu majstori marljivo skidaju prozore s vitrajima, radno je i u saborskom kafiću gdje se također planira urediti dotrajale prozore te popraviti drvene, pohabane dijelove pulta.

Majstorima unatoč, kafić je u srijedu uredno dočekivao rijetke goste.

Sabor: Zastupnici, bez plaća, potrošili 5, 2 milijuna, nešto manje nego lani

Uz kafić, do jeseni se planira dotjerati i saborski restoran i kuhinja, očekuje ih, naime, ličenje.

Oličit će se i dvorana Josipa Jelačića, smještena u prizemlju zgrade u kojoj zasjedaju odbori, najčešće Odbor za Ustav.

U srpnju i kolovozu planira se urediti i dio uredskih prostorija, odnosno obnoviti parket, električne instalacije i sl.

Slični radovi u Saboru su obavljeni i prošlo ljeto, a za njih je izdvojeno oko 300 tisuća kuna. Nedostatak novca glavni je razlog što godinama nema ozbiljnijih građevinskih radova u glavnoj zgradi na Trgu svetog Marka, još prije sedam, odnosno osam godina obnovljeni su kružni uglovi zgrade prema Opatičkoj ulici.

Prije punih deset godina završena je višegodišnja obnova 'pomoćne' zgrade u Demetrovoj 15. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook