Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putevi migranata

Pojačava se migrantski val, a Plenković poručuje Kurzu: ''Rješenje treba tražiti na granici Grčke i Turske''

Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
O problemu pojačanog migrantskog vala prema Hrvatskoj i drugim članicama Europske unije razgovaralo se na europskom forumu Wachau u Austriji.

Austrijski kancelar Sebastian Kurz istaknuo je kako želi Europsku uniju bez granica, ali sa sigurnom vanjskom granicom. Hrvatski premijer Andrej Plenković je poručio da rješenje treba tražiti na granici Grčke i Turske.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Ilustracija tragedija u Albaniji U stravičnoj nesreći osam ljudi poginulo: Automobil jurio 200 km/sat i sletio u rijeku

O pojačanom pokušaju ilegalnih ulazaka iz Bosne i Hercegovine, kaže Plenković, granicu kontroliramo, Hrvatska ima dovoljno policajaca.

"Angažirano je 6000 ljudi. Međutim intenzivna je suradnja s Frontexom koju imamo, ide ne samo za tim da budemo spremni, učinkoviti i brzi za schengensku granicu kao hrvatsku vanjsku granicu, nego i na financijskim sredstvima koje ćemo dobiti, i na tehničkoj pomoći gdje nastojimo da se upravo Hrvatska kao članica EU koja ima geografiju takvu da može pokrivati i pratiti migracijske tijekove na jugoistoku Europe što bolje pozicionira i na taj način prevenira daljnje nezakonite migracije'', rekao je Plenković.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene