Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zbivanja su mu dobro poznata'

Pojačanje obrane: Markačevom timu se pridružio londonski odvjetnik Jones

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Braniteljskom timu hrvatskog generala Mladena Markača, nepravomoćno osuđenom pred Haškim sudom na 18 godina zatvora, priključio se londonski odvjetnik John Jones.

John Jones je poznat po tome što je u žalbenom postupku oslobodio ratnog zapovjednika Srebrenice Nasera Olića, doznaje se danas od Markačeve obrane. 'Sada je i službeno ta akcija završena. Odvjetnik John Jones ima veliko iskustvo pred međunarodnim sudovima, vrlo je sposoban i brzo je ušao u predmet', rekao je glavni Markačev odvjetnik Goran Mikuličić.

Markač, kojeg je ICTY nepravomoćnom odlukom 15. travnja proglasio krivim kao sudionika udruženog zločinačkog pothvata, potpisao je prošloga tjedna punomoć Jonesu, odvjetniku s velikim iskustvom pred ICTY-em te Međunarodnim sudovima za Ruandu, Siera Leone i Libanon.

Po Mikulićićevim riječima, Jonesu su zbivanja na prostoru bivše Jugoslavije dobro poznata jer je, među ostalim, zastupao bošnjačkog zapovjednika Srebrenice Nasera Olića i u žalbenom postupku oslobodio ga svih točaka optužnice. Osim toga bio je član obrana generala Armije BiH Mehmeda Alagića i Rasima Delića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Presuda krajem godine Tužiteljstvu istječe rok za dokazivanje krivnje generalima Slika nije dostupna 'Ne radi se o novim tezama' Tužitelji traže odbacivanje prigovora Gotovinine obrane

Braniteljski tim cijeli tjedan razrađivao grubi nacrt žalbe

Prema Mikuličićevim riječima, cijeli braniteljski tim prošli je tjedan proveo u Den Haagu razrađujući grubi nacrt žalbe na presudu Markaču, a pritom im je pomagao profesor Kai Ambos sa Sveučilišta u Goettingenu i, po Mikuličićevim riječima, jedan od najvećih svjetskih autoriteta za međunarodno kazneno pravo.

U postupku u slučaju 'Oluja', suci su generala Antu Gotovinu nepravomoćno osudili na 24, a Markača na 18 godina zatvora, dok su Ivana Čermaka oslobodili optužbi i pustili na slobodu. Obrane Gotovine i Markača najavili su žalbu na prostupanjsku presudu kojim su visoki hrvatski vojni časnici osuđeni zbog zločina nad srpskim civilima tijekom i nakon operacije Oluja u ljeto 1995. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene