Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje na cestama

Gužve na prometnicama u večernjim satima nešto manje: Do 17 sati više od 35 tisuća vozila uputilo se prema Jadranu

Aktualno Galerija Ivan Čorkalo, reporter Ivan Čorkalo, reporter Foto: DNEVNIK.hr Jurica Jurević i Ivan Čorkalo Jurica Jurević i Ivan Čorkalo Foto: DNEVNIK.hr Jurica Jurević Jurica Jurević Foto: DNEVNIK.hr Josip, Zagreb Josip, Zagreb Foto: DNEVNIK.hr +10 Rudolf Galerija 1/15 >>
Pojačan je promet u smjeru Jadrana od ranih jutarnjih sati, a prema unutrašnjosti, odnosno Zagrebu, pojačan je i zbog utakmice na Maksimiru.

Na hrvatskim cestama u smjeru mora gužve su od jutra, a snimke iz zraka kod naplatne postaje Lučko to i potvrđuju. Gužva i u zadarskoj i splitskoj trajektnoj luci. Nekoliko kilometara duge su bile i kolone na Krčkom mostu.

HAK savjetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. U Hrvatskoj se, prema posljednjim dostupnim podacima, odmara više od 900 tisuća turista, a najbrojniji gosti su Nijemci. Najviše ih boravi u Viru, Rovinju i Umagu.

Dok jednima nije problem čekati, zabavljaju se u vožnji sa psima, a drugi vjeruju da bi bolje prošli da su išli starom cestom, Ovidiju iz Rumunjske čekanje nije najdraža opcija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Samo u Belgiji 100 Putnici bijesni: Otkazano tisuću letova diljem Europe, posebno pogođeno nekoliko kompanija

"Imate prekrasnu zemlju i dobri ste ljudi, ali sada je ovdje neugodno. No i dalje dolazimo u vašu zemlju", rekao je.

Kada stignete na krajnji jug, koliko god gužvi bilo, manje su nego prije - jer Pelješki most eliminirao je čekanja na granici u Neumu, vozači itekako zadovoljni.

"Nema više preko granice, puno brže dođemo", rekao je Mate.

U Hrvatskoj se, prema posljednjim podacima eVisitora odmara više od 900 tisuća gostiju. Najbroniji gosti u Hrvatskoj su Nijemci, Slovenci, a na trećem mjestu su domaći gosti, istaknula je reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić.

U Dubrovniku tradicionalno najbrojniji Amerikanci i Britanci. U Gradu je oko 22 tisuće gostiju.

"Nekoliko godina već gledamno, vidjeli smo videouratke, fotografije, morali smo doći ovamo. Toliko je povijesti i uzbuđeni smo što smo ovdje", oduševljeno je rekla Andrea iz SAD-a.

Gužve diljem Hrvatske - 3 Andrea, SAD (Foto: DNEVNIK.hr)

Špica je sezone, a u nadolazećim danima u Hrvatskoj bismo mogli imati i milijun turista na dan. Tko želi odmor bez gužve, neka čeka bablje ljeto.

Gužve na Lučkom

Uživo s naplatne postaje Lučko javila se reporterka Dnevnika Nove TV Sara Tomašković s najnovijim informacijama.

"Više nema gužvi, zatišje je - međutim još uvijek ima problema u prometu. Kod čvora Mokrice dogodila se prometna nesreća", rekla je reporterka i dodala da gužvi kakve su cijeloga dana bile na hrvatskim prometnicama više nema.

Gužve diljem Hrvatske - 3 Sara Tomašković, novinarka Nove TV (Foto: DNEVNIK.hr)

"Takve scene ne trebaju čuditi s obzirom na doba godine, ali ono što treba čuditi je da još uvijek ima onih neodgovornih vozača koji se voze zaustavnom trakom, unatrag na obilaznici i koji nepropisno pretječu i tako dovode i sebe, ali i druge u opasnost.

Kada se uzme u obzir da imamo i česte promjene vremena, sve to dovodi do povećane opasnosti u prometu.

Brojač u Lučkom pokazuje dobre brojke, pokazuje da se puni državna blagajna. Do 17h prema moru je išlo više od 35 tisuća vozila, a prema unutrašnjosti više od 25 tisuća vozila.

Sve službe, policija i HAK i HAC upozoravaju da se vozači dobro pripreme kad kreću na put i da se drže one stare - žuri se polako", zaključila je Tomašković. 

Pojačan promet zbog utakmice

U Lučkom dvostruki problem - s jedne strane prometna gužva zbog sezone, a prema Zagrebu dolaze tri tisuće navijača Hajduka na Superkup. Uživo s Lučkog za Vijesti u 17 javio se reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo. 

"Situacija je poprilično gužvovita, ali ne samo zbog današnje utakmice, treba prvenstveno reći da je promet puno gušći u smjeru Jadrana, ali isto tako - velike su gužve i na ulazu u Zagreb.

Tome dodatno doprinosi i utakmica koja se odigrava u Maksimiru od 20 sati, zbog toga je velik broj interventnih policajaca", rekao je Čorkalo.

Jurica Jurjević, povjerenik za sigurnost HNS-a, rekao je da najveći problem stvaraju gužve koje nastaju primarno zbog turističke sezone. 

Gužve diljem Hrvatske - 3 Jurica Jurević i Ivan Čorkalo Foto: DNEVNIK.hr

Pročitajte i ovo Ilustracija U okolici Čačka Tragedija u susjedstvu: Žena umrla nakon uboda stršljena - "Pokušala ga je otjerati mašući krpom..."

"Sve u svemu dobro prolazi, prva grupa navijača je otišla. To je promijenjeno u odnosu na prethodne godine kako bi se unaprijedila brzina, protočnost i frekvencija - da se ne bi duže čekalo", rekao je.

U prvoj skupini otišlo je oko 70-80 navijača, a ukupno će biti oko 2500 gostujućih navijača koje će u nekoliko etapa otpratiti do stadiona.

Što se tiče labavijih stavova navijača, Jurjević je rekao da postoji određani napredak. "Komunikacija nas kao saveza i policije daje neki napredak. Nadamo se da će u nadolazećem razdoblju biti još veći", zaključio je.

Stanje u prometu uživo možete pratiti na stranici Hrvatskog autokluba.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene