Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Stižu paklene vrućine. Meteorolog Ivan Čačić otkriva kada nas očekuje kratki predah i osvježenje

Od subote pa do sredine tjedna vrijeme će posvuda biti sunčano i vruće.

Subotnje jutro bit će vedro, a samo je ponegdje po gorskim kotlinama i dolinama rijeka moguća kratkotrajna magla. Jutro u unutrašnjosti bit će ugodno uz najnižu temperaturu od 15 do 19 Celzijevih stupnjeva. U Dalmaciji se minimalna temperatura većinom neće spuštati ispod 23, a ponegdje i 25 stupnjeva.

Danju će u središnjoj Hrvatskoj biti sunčano uz ljetne vrućine koje će se javiti već u drugom dijelu prijepodneva. Puhat će uglavnom slab vjetar, a najviša dnevna temperatura iznosit će od 32 do 35 stupnjeva.

Vrlo slično vrijeme bit će i u istočnim predjelima. I ondje će biti sunčano i vruće uz slab vjetar i temperature od oko 33 stupnja, tijekom vremenske prognoze Dnevnika Nove TV rekao je meteorolog Ivan Čačić.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu vrijeme će biti sunčano i vruće, osobito na moru. Vjetar će većinom biti slab, a samo će poslijepodne na Jadranu ponegdje biti umjeren. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 29 do 32, na moru ponegdje i do 33 stupnja.

U Dalmaciji će biti sunčano i vruće, zbog čega je duž većeg dijela obale i otoka na snazi narančasti meteoalarm. Na moru će poslijepodne prolazno zapuhati slab i umjeren maestral. Temperatura će iznositi od 32 do 35 stupnjeva.

Ljeto je u punom zamahu, o čemu govori i temperatura mora koja je većinom između 25 i 27 stupnjeva, ali ljetna vedrina nosi i svoje opasnosti. Pored vrućina, tu je i opasno UV zračenje čiji će indeks posvuda biti vrlo visok, osobito između 10 i 17 sati.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, Valentina Baus i Dino Goleš Analiza Hrvoja Krešića Hoće li zbog HEP-a pasti ostavke? "Afera je žilavija nego bi Plenković želio, a jedna stvar iznenađuje"

Pročitajte i ovo Intervencija Hitne pomoći na požarište Išli pomoći vatrogascu VIDEO Hitna pomoć probijala se kroz pakleni plamen: Objavili snimku s požara u Dalmaciji

Sljedećih dana vrijeme će u unutrašnjosti biti pretežno sunčano. U ponedjeljak, a osobito u utorak, na sjeverozapadu postoji mogućnost za malo kiše ili pokoji poslijepodnevni pljusak.

Na Jadranu će tijekom narednih dana biti pretežno vedro. Noći će biti vrlo tople, a dani vrući. Ujutro će kratkotrajno puhati burin, a poslijepodne će na moru mjestimice zapuhati umjeren maestral. Temperatura zraka bit će u blagom porastu.

Ljetne vrućine na Jadranu nastavak su toplinskog vala koji će prema početku tjedna ponovno jačati pa se i u unutrašnjosti očekuje već u nedjelju.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene