Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Đurđica Vorkapić osmislila je držač za torbe i vrećice - idealan recimo, za ispijanje kave u najdražem kafiću. Srebrna medalja iz Ženeve bila je sjajan poticaj da se baci na ozbiljnu proizvodnju.


Odgovor na pitanje kako je sve to smislila kod Đurđice izaziva smiješak - jedna stvar naprosto vuče drugu. 'Inovatorstvo je nešto što vjerojatno dugo čuči duboko u meni i sad je došla prilika da te svoje ideje i te neke nove stvari jednostavno izbacim van', kaže Đurđica.

Vezani članci Novi dizajn Đurđice Vorkapić Osmislila je jedinstvene stvari koje su jako korisne u ovom razdoblju: "To je velika sigurnost" Bolja Hrvatska, ilustracija Nema kutka Lijepe naše u koji rubrika Bolja Hrvatska nije zavirila u potrazi za talentima: Deset godina otkrivamo uspješne mlade ljude

Zahvaljujući inovatorskom duhu - torbe i vrećice u kafićima, ali i na drugim mjestima dobit će svoje mjesto gdje nikome neće smetati. 'Osnovnu stvar naravno zadovoljava - da drži torbu i vrećicu jer je poanta da ne zauzimate 15 stolica uokolo nego da imate svoju torbu i vrećicu pored sebe. Ali ovo je i reklamni prostor i to je njegova prednost', pojasnila je Đurđica.

'Imam u kupaonici, u kuhinji, a opet s druge strane, znala sam da će ga jako dobro moći plasirati baš zbog tog reklamnog prostora. Tako da je samo bilo pitanje vremena kad će ona to izrealizirati', kazala je prijateljica Ivana Holjevac.

Osim njezinih prijatelja, prednosti ovog držača prepoznali su i na najvećem svjetskom sajmu inovacija u Ženevi. Između 1.100 proizvoda - Đurđica je osvojila srebro i posebnu medalju Ruske federacije. 'Ima ih u tom stručnom timu 15. Znači ne možeš ti ostaviti dojam samo na jednog, nego njih 15 mora reći da to zaslužuje srebro. I onda kad to dobiješ onda kažeš: 'Ooo, kad pametni kažu da je pametno, onda je to super!', ispričala je mlada inovatorica. 

Đurđica je osvojila i brončanu medalju u Ženevi za posebnu kutiju u kojoj bi svatko mogao ostaviti hranu koja mu ne treba, a nekome može pomoći. Prijateljica Ivana ne čudi se njezinu uspjehu, jer Đurđica živi i radi 100 na sat. 'Ona par dana ostavi za odmor čisto da mi ne posumnjamo da ona nije s ove planete. Tako da, ponekad je naporno, ali to je stvarno luda vožnja'.

Luda vožnja za Đurđicu se nastavlja. Njezini držači dva su tjedna na tržištu. Treba ispuniti sve te narudžbe, a sigurni smo i da su joj misli već pune nekih novih inovacija.