Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jubilarni Zagreb Pride

Pogledajte rutu kojom će se kretati zagrebačka Povorka ponosa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dana se održaava jubilarni, deseti po redu Zagreb Pride. Onaj održan prošlog tjedna u Splitu, rezultirao je nemilim prizorima i reakcijama iz EU pa je za očekivati da će policija biti u najvišem stupnju pripravnosti za zagrebački Pride.

'Želimo živjeti u gradu i zemlji koja slavi različitosti i jamči jednaka ljudska prava svima. Zato smo u subotu s Vama, te pozivamo i ostale sugrađane/ke da nam se pridruže u još jednoj povijesnoj povorci ponosa!', stoji u priopćenju medijima organizatora Zagreb Pridea, koje je objavljeno na njihovim internetskim stranicama.

Pročitajte i ovo Franko Dota ZA DNEVNIK NOVE TV Franko Dota iz Zagreb Pridea: "Nasilja i dalje ima, ali prolazi ispod radara, ljudi nemaju povjerenja da će se to riješiti" Tomislav Tomašević na Povorci ponosa zagreb pride VIDEO/FOTO Održana Povorka ponosa, sudjelovao i Tomašević te niz političara. Na Ribnjaku ih dočekala velika zastava duginih boja i baloni

Organizatori ističu kako se solidariziraju s onima u Hrvatskoj, koji trpe diskriminaciju i nasilje zbog svoje seksualne orijentacije ili rodnog izražavanja. Njihova sutrašnja povorka poruka je protiv netolerancije, mržnje i isključivosti.

Dnevnik.hr jubilarnu će povorku pratiti uživo od 14h.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene