Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pratili smo zahvat od početka do kraja!

Ovoj su ženi hrvatski liječnici spasili život transplantacijom srca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naša ekipa pratila je od početka do kraja akciju u kojoj su liječnici spasili život ženi transplantacijom srca.

Kad mama ide na transplantaciju svi plaču osim nje. 'Ja moram biti jača od njih, da ne plačem pred njima, ako treba plakati, ja ću plakati kad oni mene ne vide', rekla je Ankica Kovačević iz Slavonskog Broda. Dok gospođu pripremaju u KB Dubrava, liječnici polijeću vojnim helikopterom u Osijek po srce.

Pročitajte i ovo KB Dubrava Nova prilika za život Fantastičan uspjeh liječnika u KB-u Dubrava: "Na ovaj smo način spasili mnoge pacijente" Ilustracija trajalo je više od osam sati Veliki uspjeh splitskog KBC-a: Po prvi put izvedena operacija vađenja zloćudnog tumora iz srca

>> Vojnim helikopterom iz Osijeka prevezeno srce pacijentu u Zagrebu

Donorica je imala 51. godinu. 'Srce je u dobrom stanju, od pacijentice koja je preminula od prsnuća moždane aneurizme', rekao je kardiokirurg Danijel Unić. Dečki iz ratnog zrakoplovstva dali su sve od sebe, srca je sve skupa izvan tijela bilo nekih dva sata, a to znači da novo srce za dva sata mora obvezno biti u prsima gospođe Anice. Nakon što su izvadili staro srce, gospođinu cirkulaciju sada obavlja stroj.

'Da bi on mogao operirati mi smo morali prebaciti cirkulaciju', objasnila je perfuzionistica Ruža Mrkonjić. 'Ako hoćeš biti čovjek u nešto vjerovati moraš, a mi moramo vjerovati u naše zdravstvo', rekao je Ankičin suprug.

Kako je izgledala cijela akcija pogledajte u priloženom video prilogu!

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene