Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vili beroš

Budući ministar zdravstva otkrio prve poteze: "Kaže da je već danas imao pune ruke posla"

Vili Beroš
Vili Beroš DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Vili Beroš Vili Beroš Foto: DNEVNIK.hr Vili Beroš Vili Beroš Foto: DNEVNIK.hr +0 Sanja Jurišić Galerija 1/3 >>
Vili Beroš dosadašnji pomoćnik Milana Kujundžića budući je ministar zdravstva. Potvrdio je to premijer Andrej Plenković nakon stranačkog sastanka.

Jutros je premijer Andrej Plenković smijenio ministra Milana Kujundžića, kojeg već tjedan dana potresa afera oko neprijavljene imovine u imovinskoj kartici. Novi ministar morat će se suočiti s nizom izazova.

Pročitajte i ovo Nacionalna dječja bolnica u Blatu Predstavljen idejni projekt Bolnica u Blatu bit će gotova 2029.? "Samo nas jedan korak dijeli od početka gradnje" Ministar Beroš Nastavljaju se pripreme za štrajk Beroš nakon sastanka: "Ako ne dobiju rokove, vjerojatno će reći da slijedi štrajk, a ja ću pitati je li to legitimno"

Prvo treba pričekati što će reći saborski zastupnici o Plenkovićevu odabiru, a sam Vili Beroš ne želi pred televizijske kamere dok ne vidi rasplet u Saboru.

Nezgodan je trenutak i zbog unutarstranačkih izbora u HDZ-u, čiji je član i Vili Beroš, a proteklih dana koalicijski partneri su izražavali podršku Plenkoviću u razrješavanju slučaja Milana Kujundžića. Reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović razgovarala je s Berošem.

"Rekao je da je već danas imao pune ruke posla, prvenstveno tu je problem širenja korona virusa, rekao je i da je već poduzeo neke korake oko nabave zaštitnih odijela i maski, da prati stanje na terenu, da se pojavila sumnja u infekciju kod nekih putnika koji su ušli u državu, a došli su iz Kine. Kao svoj prvi potez spomenuo je da će sljedeci tjedan održati sastanak s komorama liječnika, medicinskih sestara, zborom liječnika i sindikatima", rekla je Krajinović.

Provjerili smo što je Beroš naveo u svojoj imovinskoj kartici. Piše kako ima dvije nekretnine. Jednu od 140 kvadrata približne vrijednosti 1,5 milijuna kuna, te jednu od 50 kvadrata približne vrijednosti 600.000 kuna. Naveo je i da ima voćnjak u Šnekovcu površine 1692 metra. U suvlasništvu ima stan i kuću s okućnicom u Jelsi. Također, Beroš je i vlasnik sata vrijednog 35.000 kuna. Kao pomoćnik ministra ima plaću od 15.622 kune te dodatne prihode od 200.000 i 6500 kuna godišnje. Uštedio je 25.000 eura, a sa suprugom ima i dva kredita.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene