Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Partnerstvo

Podravka želi poljoprivredne tvrtke Fortenova grupe

Martina Dalić
Martina Dalić Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix
U poslovnom području poljoprivrede Fortenova grupe posluju kompanije Belje, PIK Vinkovci i Vupik.

Podravka je u petak putem Zagrebačke burze izvijestila da je dostavila obvezujuću ponudu za kupnju poslovnih udjela u poljoprivrednim društvima Fortenova grupe.

"Podravka će pravovremeno obavijestiti javnost o odgovoru Fortenova grupe", navodi se u obavijesti Podravke.

U poslovnom području poljoprivrede Fortenova grupe posluju kompanije Belje, PIK Vinkovci i Vupik.

Fortenova grupa je 28. ožujka izvijestila kako je pozvala odabrane ponuđače na nastavak sudjelovanja u procesu potencijalne prodaje poslovnog područja poljoprivrede, te da su neobvezujuće ponude pokazale velik interes za preuzimanje njezinih poljoprivrednih kompanija.

Pročitajte i ovo Plaža u Stobreču Sanacija u tijeku Građanima poslano važno upozorenje: Oštećen je cjevovod, nemojte se kupati

Iz Fortenove su tada naveli kako su nakon primitka niza neobvezujućih ponuda za preuzimanje poslovnog područja poljoprivrede i dodatnih razgovora s ponuđačima, pozivom određenom broju odabranih ponuđača na nastavak sudjelovanja u procesu obavljanjem dubinskog snimanja poslovanja odlučili nastaviti sa sljedećom fazom postupka potencijalne prodaje.

Proces ispitivanja interesa, kao su naveli, započeo je slanjem informativnog materijala na adrese potencijalno zainteresiranih kupaca, a test tržišta je kroz neobvezujuće ponude pokazao postojanje velikog interesa za preuzimanje kompanija iz poslovnog područja poljoprivreda. Riječ je o poljoprivrednom poslovanju koje je značajno u ukupnoj poljoprivrednoj proizvodnji u Hrvatskoj i u koje je Fortenova grupa proteklih godina znatno ulagala, čime je podigla njegovu ukupnu vrijednost.

Pročitajte i ovo Darko Milinović, kandidat za gradonačelnika Gospića Drugi krug Tko se u Gospiću drogira? Kandidati za gradonačelnika morali na test: Poznati i rezultati

Kada je riječ o postupku odabira strateškog partnera, on će, kao i u slučaju prodaje poslovnog područja zamrznuta hrana, biti usmjeren na one koji će osim plaćanja fer cijene dati maksimalan doprinos daljnjem razvoju i očuvanju zaposlenosti i tradicije poljoprivredne proizvodnje, istaknuli su tada iz Fortenova grupe.

Iz Podravke su tada izvijestili da su pristupili procesu dubinskog snimanja u postupku prodaje poljoprivrednih kompanija Fortenova grupe te da će tek po završetku procesa dubinskog snimanja donijeti odluku o potencijalnom podnošenju obvezujuće ponude.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene