Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Milan Bandić, Ivica Lovrić i Zdenka Palac su udruzi 'U ime obitelji' pripavili nepripadnu imovinsku korist od 308.000 kuna!


Na stranicama Državnog odvjetništva danas je objavljeno kako je protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića podignuta optužnica te da mu se na teret stavlja da je, nakon što je prihvatio zamolbu građanske inicijative 'U ime obitelji' za pomoć u vezi prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma 'Birajmo zastupnike imenom i prezimenom', 19. rujna 2014. donio Zaključak o pokroviteljstvu Grada Zagreba vezano uz navedene aktivnosti građanske inicijative u razdoblju od 21. rujna do 5. listopada 2014., a kojim pokroviteljstvom nije bila obuhvaćena i financijska potpora.

Vezani članci Velika akcija policije, ilustracija USKOK podignuo optužnicu protiv 23 osobe: Država ostala bez više od sedam milijuna kuna? Izgubljena stranica ''Hrvatska, zemlja u kojoj ne radi link za prijavu korupcije''; Greška je ispravljena, provjerili smo kako je do nje uopće došlo

Također Bandića se tereti da je protivno navedenom Zaključku, od drugookrivljenog Ivice Lovrića, pročelnika Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, zatražio da za potrebe građanske inicijative 'U ime obitelji' na račun Grada Zagreba organizira tiskanje letaka i plakata za područje cijele Republike Hrvatske, njihovu isporuku te snimanje i emitiranje radijskih spotova.

'Švaljek radi svoj posao najbolje što može'

Kako bi realizirao Bandićeve zahtjeve Lovrić je s s više trgovačkih društava dogovorio pripremu, tiskanje i isporuku 700 000 letaka, 14 500 B1 i B2 plakata, 120 jumbo plakata, te izradu tekstova i snimanje radijskog spota kao i njegovo emitiranje na više radijskih postaja.

Uz ranije navedeno, Bandića se također tereti da je je od trećeokrivljene Zdenke Palac, voditeljice podružnice Tržnice Zagreb trgovačkog društva Zagrebački holding d.o.o., zatražio da za potrebe skupljanja potpisa građanskoj inicijativi 'U ime obitelji' besplatno ustupi na korištenje 50 štandova navedene podružnice, što je ona i učinila.

Svojim su postupcima okrivljenici u građanskoj inicijativi 'U ime obitelji' pribavili nepripadnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od najmanje 308.000,00 kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju