Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez prometa

Počeo štrajk na Plesu, otkazani svi letovi, putnici idu autobusima na druge aerodrome!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava Zračne luke prijavila je nadležnim institucijama kako je štrajk nezakonit.

Na Plesu je počeo štrajk zaposlenih i do petka u ponoć nijedan avion neće sletiti ni poletiti sa zagrebačkog aerodroma.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

>> Koncesionar Plesa o najavljenom kaosu: Iznenađeni smo štrajkom

Svi letovi koji su trebali krenuti ili završiti u Zagrebu preusmjereni su na alternativne aerodrome. Letovi Croatia Airlinesa preusmjereni su u Split, a letovi stranih aviokompanija u Ljubljanu i Budimpeštu.

Za sve putnike osiguran je prijevoz autobusima do drugih zračnih luka. Iz Koordinacije sindikata Zračne luke Pleso najavljeno je da će, ukoliko se ne postigne dogovor s Upravom, druga faza štrajka početi u utorak i trajat će tri dana.

Putnici koji će umjesto u zagrebačku zračnu luku sletjeti u splitsku zračnu luku bit će autobusima prevezeni do Zagreba, a putnici koji će umjesto iz zagrebačke poletjeti iz splitske zračne luke bit će autobusima prevezeni do Splita.

No, Uprava Zračne luke prijavila je institucijama da je štrajk nezakonit, te zatražila sudsku zabranu štrajka. Zaposlenici će se ponovno okupiti u petak u podne kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo.

Štrajkači upozorili kako neće mirno prihvatiti da ih se gura u tvrtku francuskog koncesionara ZAIC-a koja, kako tvrde, nema novca niti za režije, a kamoli za isplatu plaća.

'Neka investitori pokažu novce i neka rade, ali investitor ne može biti onaj tko nema ni za režije niti za plaće", naglasio je Dujić. Upozorio je da Uprava pokušava podijeliti štrajkače radeći popise onih koji štrajkaju.

U splitskoj zračnoj luci Resnik u četvrtak i petak će, zbog štrajka u zagrebačkoj zračnoj luci, biti organiziran prihvat gotovo 4.000 putnika u dolasku i odlasku, koji su trebali prometovati preko Zagreba, doznaje se od voditelja zračnog prometa u Splitu Mate Melvana.

'U četvrtak očekujemo prihvat dvadesetak preusmjerenih zrakoplova u aranžmanu Croatia Airlinesa i jedan zrakoplov Turkish Airlinesa koji će dovesti u dolasku oko 1.000 putnika, koji će potom biti odvezeni autobusima u Zagreb, a iz Zagreba će biti dovezeno oko 800 putnika u Split koji će putovati u odlasku', kazao je Melvan.

U petak će, najavio je Melvan, u splitsku zračnu luku sletjeti oko 25 preusmjerenih zrakoplova od kojih su po jedan Turkish Airlinesa i ruskog Aeroflota, a ostali su u aranžmanu Croatia Airlinesa. Oni će ukupno u oba smjera prevesti više od 2.000 putnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene