'Pazi što jedeš' slogan je pod kojim je počeo dvodnevni sajam zdrave i ekološki uzgojene hrane u Puli. Cilj mu je probuditi svijest građana o kvalitetnijoj i tradicijskoj prehrani. Proizvođači iz cijele Hrvatske ponudili su najbolje iz svog 'vrta', a kako se navike stvaraju od malih nogu, mališani su uz malu pomoć naučili pripremiti domaću tjesteninu.


Jednostavno i bez puno muke nastalo je prvo tijesto mališana. 'Nema pretjeranih tajni, tajna je u jednostavnosti', kazala je Iva Maslovar, voditeljica radionice.

Vezani članci Policija, ilustracija Strava u Puli: Prolaznik u šumi pronašao ljudske kosti, čeka se identifikacija Nautika 2020. - 1 Od luksuznih jahti do gumenjaka za ribiče: Pogledajte što se sve nudi na sajmu nautike, cijene idu i do 350 tisuća eura

Od kreativnog tijesta nastaju kreativni oblici, a mašte nije nedostajalo. Osim što je jeftinija, tradicijska priprema uveseljava. 'Nije bilo teško napraviti. To je moje prvo samostalno tijesto', kazala je Lucija.

>> 'Zelenom idejom' na tržište: Najboljim eko proizvođačima besplatno oglašavanje!

Ako smo ono što jedemo, svakako je bolje da biramo. Organska, netretirana hrana sve je češči izbor naših građana. 'Nije isto nešto što znate da je stvarno napravljeno onako kako treba ili je nešto industrijski, što je nažalost danas dosta učestalo', kazao je Krunoslav.

Zahvalne tikve, u potpunosti iskoristive. Mogu se koristi za kolače, mogu se peći ili se može raditi juha od njih. Puna beta karotena i vitamina, sušena se buča slaže i s umacima i u salati. Ponuda zdravog sve je veća i raznolikija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook