Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za subotnji jubilarni deseti Zagreb Pride počela je kampanja na Facebooku, gdje je počeo kružiti status 'Prijatelju, ako mi se želiš pridružiti na Zagreb Prideu 18.06. kopiraj ovaj status na svoj zid!'.


Cilj parade je, kako piše Gay.hr, 'da se zagrebačkim Prideom napokon kvantitativno pokaže neobrazovanom puku da gay zajednica i njeni prijatelji nisu malobrojni'. Pozivaju sve koji to žele da izađu na paradu, jer svatko ima pravo na to.

Vezani članci Slika nije dostupna Zagreb Pride: Zahtjev za referendumom je nepravedan i opasan Slika nije dostupna Pogledajte rutu kojom će se kretati zagrebačka Povorka ponosa

'Pozovite svoje prijatelje da se pridruže Povorci ponosa jer se radi o temeljnom ljudskom pravu. Danas se radi o borbi za homoseksualna prava, ali već sutra se može raditi o pravima bilo koje druge manjine', soji u objavljenom pozivu.

Sloganom 'No matter Gay, Straight or Bi', pozivaju građane da se pridruže subotnjoj paradi ponosa, ljubavi i razumijevanja te da građani Zagreba pokažu kako su daleko od onog što se ovog vikenda dogodilo u Splitu.