Ivanu Stantiću liječnica je izdala uputnicu za hospitalizaciju, a nikada ga nije vidjela - dobio je dijagnozu sumanuti poremećaj.

Galerija


Ivan Stantić je 77-godišnjak koji je gotovo slijep, živi povučeno, ne smeta nikomu i ne dira nikoga. Tvrdi da ne traži ništa ni od koga, a prije 20 dana pred kućom ga je dočekala policija i hitna.

Vezani članci Incest, ilustracija (Foto: Provjereno) - 5 Mnogi su uvjereni da nije kriv: Mladić osuđen na sedam godina zatvora zbog spolnog zlostavljanja sestre (5) Teta Ljilja uselila se u novu kuću (Foto: Provjereno) Živjela u trošnoj potleušici bez vode i kupaonice: Dobri ljudi pomogli teti Ljilji da dobije novi dom

"Stavili su me u kombi, rekli 'moraš ići s nama', njih pet, šest je tamo bilo. Otišli smo u bolnicu, odmah su me stavili na krevet, skinuli, ruke i noge su mi vezali i bio sam čitavu noć vezan“, prepričao je Ivan ekipi Provjerenog događaj te kobne noći.

Zašto je završio na psihijatriji iz čista mira, Ivanu nije jasno, kao ni zašto je cijelu noć morao biti vezan. Nitko ga nije obavijestio da se protiv njega pokreće bilo kakav postupak. Reporterka Ema Branica krenula je potragu za odgovorima. U razgovoru sa susjedima doznala je da nitko nikada s njim nije imao ikakvih problema.

"Mrava ne bi zgazio po mom mišljenju", potvrdila je Ivanova susjeda.

Naime, Ivan Stantić vojvođanski je Hrvat koji je prije 18 godina došao u Hrvatsku, a u rodnom Tavakutu i Subotici ostavio je svoje nekretnine. 2001. došao je u Beli Manastir. Prije nekoliko godina, preko belomanastirskog odvjetnika s njim je kontaktirao čovjek koji posjeduje nekretninu do njegove u Subotici. Istog tog čovjeka kojeg je Ivana nekoliko puta tužio Centar za socijalnu skrb proglašava njegovim posebnim skrbnikom, a protiv Ivana na Općinskom sudu u Belom Manastiru pokreće postupak za lišavanje poslovne sposobnosti. Na temelju čega, njemu samome nije jasno.

Ekipa Provjerenog u potrazi za odgovorima pokucala je na vrata dotičnog odvjetnika, ravnatelja Centra za socijalnu skrb Beli Manastir i liječnice opće prakse koja je izdala uputnicu za Ivanovu hospitalizaciju a da ga nikada nije ni pregledala.

Do kakvih je saznanja došla reporterka Ema Branica te je li vrijedna imovina razlog za oduzimanje poslovne sposobnosti i prisilnu hospitalizaciju Ivana Stantića, doznajte u večerašnjoj Emisiji Provjerenog od 22:30 na Novoj TV!

Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.