Bankomat, ilustracija (Foto: Kristina Stedul Fabrac/Pixsell)
Bankomat, ilustracija (Foto: Kristina Stedul Fabrac/Pixsell) Foto: Kristina Stedul Fabrac/Pixsell

Završeno je kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počnio kazneno djelo teške krađe.


Policijski službenici utvrdili su da je osumnjičeni kao zaposlenik zaštitarske tvrtke 19. prosinca 2018. iskoristio šifru koja mu je bila povjerena i uz pomoć ranije nabavljenog ključa otvorio bankomat na zagrebačkoj Trešnjevci te ukrao kasete u kojima se nalazio novac. 

Vezani članci Eksplozija bankomata, ilustracija U posljednje dvije godine lopovi su raznijeli i opljačkali više od 70 bankomata. No njihovo dizanje u zrak pljačkašima se više neće isplatiti Novac, ilustracija Prevarili osiguravajuća društva za nekoliko stotina tisuća kuna: Ugovarali police putnih osiguranja pa dostavljali lažne račune da im vrate novac

Bankomat se nalazi u Ulici Josipa Hatzea. 

Nakon što je uzeo kazete, zatvorio je bankomat, a koristeći originalnu šifru i ponovnim aktiviranjem alarma, zatvorio je bankomat u pokušaju prikrivanja tragova počinjene krađe. 

Ukupna nastala šteta iznosi 938.000 kuna. 

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu, priopćili su iz PU zagrebačke.