Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Plitvice, zasad jedine nemaju pad turista, ali je neizvjesno hoće li dobiti plaću. Posve neočekivano - pokazalo se da su veliki dužnik. Više od 85 milijuna kuna duguju državi. A državi treba svaki novčić.


Vezani članci Plitvička jezera kao usred sezone (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Najpoznatiji nacionalni park vrvi gostima: I strani i domaći posjetitelji ugodno iznenađeni cijenom ulaznica Slika nije dostupna CNN: Plitvička jezera treća najljepša na svijetu

Doći će vrijeme za plaćanje starih računa upozoravao je sindikat na Plitvičkim jezerima. No, bivše uprave pravile su se gluhe i slijepe. 'Nitko nije imao sluha, da li nije htio ili nije želio ne znam', kazala nam je Marica Perić iz sindikata turizma. Sve su se bivše uprave nadale oprostu duga od strane države. Dok nije stigla opomena Ministarstva financija s rokom otplate od sedam dana.

>> NP Plitvička jezera posjetilo četiri tisuće gostiju

'Naravno da sam zabrinuta i vrlo nesretna zbog toga što se dogodilo, zbog neodgovornosti ljudi koji su nas dosad vodili', istaknula je Marija Sekulić, šefica recepcije hotela Plitvice.Njezin kolega Slavko Vuković, nadzornik u parku tek je nešto optimističniji. 'Sad evo kako je tako je nastojat ćemo se snalaziti i u ovakvoj situaciji', ustvrdio je. Krediti su podizani i prije za obnovu objekata. Prema računici, po hotelskom je krevetu potrošeno 50 tisuća eura!

Sezona unatoč recesiji na razini prošlogodišnje

'Prvi preduvjeti za vračanje kredita bili su negdje, 2005 pa nadalje kada su se ostvarili određeni financijski rezultati da se to može vračati', objasnio je Nikola Vuković, voditelj interne kontrole NP 'Plitvička jezera'. Tisuću zaposlenika nema razloga za brigu o plaćama, kaže ravnatelj, u tijeku su pregovori s Vladom o vračanju duga. 'Uz veliku pomoć Ministarstva financija i Vlade mi ćemo u potpunosti izdogovarati i potpisati sporazum o daljnjoj dinamici vračanja istog', zaključio je mr.sc.Branislav Šutić, ravnatelj NP 'Plitvička jezera'.

Unatoč recesiji sezona na Plitvičkim jezerima ravna je prošlogodišnjoj pa bi se dug mogao početi vračati već ovoga mjeseca. Zbog prljavih igri velikih riba opet su skoro stradale male.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju