Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obrok na otvorenom

Golemi redovi unatoč hladnoći i ledu: Koliko biste platili ovo što je danas skuhao Pleter?

Građani Petrinje pogođeni potresom čekaju u redu za topli obrok u improviziranoj kuhinji Pleter usluga na rukometnom igralištu u Vatrogasnoj ulici u Petrinji.

Ni hladnoća nije smanjila redove. Toli obrok je nužnost za energiju i opstanak, a mnogi ga protekla dva tjedna u Petrinji, Sisku, Glini i okolici i nemaju gdje spremiti.

Podsjetimo, prvi su na mjestu koje je pogodio potres hranu kuhali kuhari volonteri iz svih krajeva Hrvatske. Prije nekoliko dana Vlada je počela preispitivati njihov angažman te je donesena odluka da od danas građanima Petrinje hranu dijeli Pleter.

U Petrinji je kroz dan podijeljeno više od 3 i pol tisuće obroka. Cijeli dan je na terenu i Crveni križ, koji dostavlja obroke onima koji sami ne mogu doći po njih. Obišli su više od tisuću kućanstava.

"Tendencija je da to bude energetski dovoljno jako jelo, za ove zimske temperature i evo da se barem jedan obrok ugrijemo kako treba, suhe hrane ima dovoljno, iz skladišta Crvenoga križa je izašlo ukupno 400 tona hrane, koje mora biti i bit će je'', istaknula je Matea Bridžić iz Crvenog križa. Dobiju adrese koje onda obilaze. "Sad ćemo to dostavljati po ovim adresama koje imamo, pa se onda vraćamo, pa će nas nakrcati'', pojasnio je volonter Domagoj Knežević.

Na meniju je bio gulaš. "Je, dobro je, sve je super! Hvala vam puno svima'', zahvalila se Lidija iz Petrinje. Marijan je kazao kako će zbog crvene oznake svakodnevno dolaziti po hranu. "Vrlo ukusno. Svaki dan ću dolaziti jer nas je šestero, a kuća mi ima crvenu oznaku. Ne znam dokle će to trajati, tako da sam prisiljen na to'', istaknuo je.

Na primjedbu da su to mogli napraviti i ugostitelji koji su i do sada pripremali hranu za unesrećene ministar Medved u srijedu je rekao: ''Kako se vrijeme bude odvijalo, tako ćemo analizirati i preuzimati sve opcije. Sve su opcije uključene."

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene