Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Premijer Fico u životnoj opasnosti: Slovački mediji objavili da je atentator književnik

Prepuštaju sve Plenkoviću

Bačić nakon koalicijskog sastanka: "Nije bilo govora o Barbariću. Vrednujemo, ocjenjujemo i važemo sve ono što se dogodilo s HEP-om"

Premijer Andrej Plenković više nema problema samo s oporbom, sad i koalicijski partneri traže da smjeni Franu Barbarića. Sve je komentirao ministar Branko Bačić nakon sastanka.

Prošla su tri mjeseca od izbijanja afere plin za cent, a predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić još nije smijenjen. Ne ide mu u prilog ni ilegalna gradnja kuće na Hvaru.

Andreja Plenkovića zbog toga ne prozivaju samo oporbeni zastupnici već i koalicijski partneri s kojima je danas imao sastanak.

Nakon njega održana je konferencija za medije na kojoj je izjavu dao Branko Bačić, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

"Ministar unutarnjih poslova obrazložio je djelovanje policije što se tiče ubojstva u Osijeku, a onda i stav policije vezan za migrantsku krizu", započeo je Bačić

Nakon toga ministar pravosuđa je komentirao izmjenu kaznenog zakona vezanog za nasilje nad ženama.

"Također je bila riječ o radu Sabora, o sjednici koja je u tijeku i ja sam uputio sve o djelovanju svoga ministarstva", nadodao je.

Koalicija je podržala sve zakonske prijedloge koji su izneseni.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potpuni horor Svjetski poznati stručnjak priznao silovanje pasa, dijelio i materijale o zlostavljanju djece: Njegovi zločini toliko su odvratni da je sudac pozvao javnost da napusti sudnicu

Pročitajte i ovo Nastavljeno suđenje Zavadlavu za trostruko ubojstvo - 2 Nastavak suđenja VIDEO Zavadlav opet napravio show u sudnici: "Vi ste to mene morali prije pitati. Pa neću vam upadati u riječ"

O gorućoj temi - šefu HEP-a, nije bilo riječi

Novinari su odmah pitali što je dogovoreno vezano za slučaj šefa uprave HEP-a.

"O tome danas na sastanku nije bilo riječi", rekao je i dodao: "Koalicijski partneri to prepuštaju predsjedniku Vlade."

Pojasnio je da Vlada važe sve što se dogodilo s direktorom HEP-a vezano za bespravnu gradnju i generalno upravljanje HEP-om. "Vrednujemo, ocjenjujemo i važemo sve ono što se dogodilo s HEP-om, i kad je u pitanju izgradnja na Hvaru i prodaja plina ispod tržišne vrijednosti. Predsjednik Vlade će izvijestiti javnost kad to vaganje završi."

"Izvor predjednika uprave je u nadležnosti Vlade. Dok mi takvu podršku koalicijskih partnera to imamo onda je to na nama", poručio je Bačić.

"To što naši partneri imaju stavove, to je dobro i takva stajališta smo spremni prihvatiti i raspraviti", komentirao je.

"Nema teme o kojoj ne raspravljamo", ispravio se Bačić, ali je dodao da su kadrovska pitanja isključivo posao Vlade.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene