Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpuni horor

Svjetski poznati stručnjak priznao silovanje pasa, dijelio i materijale o zlostavljanju djece: Njegovi zločini toliko su odvratni da je sudac pozvao javnost da napusti sudnicu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za krokodile priznao je optužbe koje se odnose na užasna zvjerstva nad psima te na materijale o zlostavljanju djece.

Vodeći zoolog koji je radio na produkcijama za BBC i National Geographic Adam Britton, svjetski poznati stručnjak za krokodile, snimio se kako muči desetke pasa dok gotovo svi nisu uginuli, a zatim bi postavljao videozapise incidenata na internet, gdje je također pristupao materijalu o zlostavljanju djece.

Na suđenju, koje se odvija na australskom sudu, tužitelji su izložili slučaj protiv Brittona, a puštene su i snimke. On je priznao krivnju, a s obzirom na to da je većina detalja zločina previše eksplicitna za objavljivanje, javnost je pozvana da napusti sudnicu.

Naime, glavni sudac Michael Grant izrazio je zabrinutost da bi saslušanje činjenica o slučaju zbog perveznih i grotesknih detalja o okrutnosti moglo izazvati živčani šok.

Pročitajte i ovo Armenci napuštaju Gorski Karabah - 2 Kaos na pragu Europe VIDEO Tisuće ljudi u očaju napuštaju zemlju: "Većina je u vrlo teškom stanju"

Britton je imao sadistički seksualni interes za životinje, a posebno pse, od najmanje 2014. godine, istaknuli su tužitelji, a uz iskorištavanje vlastitih ljubimaca manipulirao je drugim vlasnicima pasa da mu daju svoje životinje, piše BBC.

Koristio bi platformu za internetsko tržište Gumtree kako bi pronašao ljude koji su često nerado davali svoje ljubimce zbog putovanja ili radnih obveza, izgradio bi odnos s njima kako bi pregovarao o preuzimanju skrbništva nad životinjama. Kad bi se obratili Brittonu za novosti o svojim ljubimcima, on bi im ispričao lažne priče i poslao im stare fotografije.

U stvarnosti je zlostavljao životinje u transportnom kontejneru na svojem imanju koji je bio opremljen opremom za snimanje, a nazvao ga je sobom za mučenje, i potom bi snimke svojih zločina dijelio na internetu pod pseudonimima.

Jedan takav video proslijeđen je policiji koja je uhitila Brittona u travnju 2022. Od 42 psa koje je zlostavljao u 18 mjeseci prije uhićenja, njih 39 je uginulo. Britton je u pritvoru od uhićenja i vratit će se na sud na saslušanje o kazni 13. prosinca. 

Također se izjasnio krivim po četirima točkama optužnice za pristup i prenošenje materijala o zlostavljanju djece.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Kakvi su Plenkovićevi planovi? Iza zatvorenih vrata počinju pripreme za izbore: "Posebno smo sretni što će nas ugostiti Plenković koji je od Hrvatske učinio uspješnu priču"

Rođen u West Yorkshireu, Britton je odrastao u Ujedinjenom Kraljevstvu prije nego što se prije više od 20 godina preselio u Australiju kako bi radio s krokodilima.

Uz doktorat iz zoologije, 51-godišnjak je izgradio globalnu reputaciju svojom stručnošću, držeći akademsku poziciju na Sveučilištu Charles Darwin, pa čak i ugošćujući Davida Attenborougha dok je televizijski veteran snimao dio dokumentarnih serija Hladnokrvni život na njegovu imanju.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene