Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve poznato do kraja tjedna

Jedno ime ipak neće biti dio kadrovske križaljke: "Neću biti u Vladi, koliko god ste to računali"

Završio je sastanak u Banskim dvorima na kojem su čelnici Domovinskog pokreta brusili posljednje detalje oko treće Plenkovićeve Vlade.

Na razgovorima s premijerom bio je i kandidat DP-a za ministra gospodarstva Ante Šušnjar, ali i predstavnici manjina Robert Janković i Vladimir Bilek.

Detalje za Dnevnik Nove TV donosi Petra Buljan. Na konzultacijama je bilo riječi o koalicijskom sporazumu i programu Vlade. Očekuje se da bi službeno sve moglo biti poznato do kraja tjedna. Jedno ime ipak neće biti dio kadrovske križaljke.

"Evo ja vam mogu reći neću biti u Vladi, koliko god ste mene računali, a ja neću biti. Ja ću biti koordinator za demografiju i pomoći ću, ali neću biti ministar", rekao je Mario Radić, Domovinski pokret.

Na upit zašto je to prelomio odgovorio je: "To su moji osobni razlozi i stranački, objasnit će vam Penava".

"Mogu reći da smo u situaciji da će Hrvatska vrlo brzo imati formiranu stabilnu Vladu", rekao je Marko Milić, glasnogovornik Vlade RH.

"Finalizira se zakon o ustrojstvu državnih tijela, njega će sutra HDZ predložiti i on je temelj za buduću Vladu", rekao je Milić.

Do sutrašnje sjednice Sabora očekivao se i konačan dogovor oko cjelokupnog programa te predstavljanje Vlade već u petak.

No, Bartulica iz Domovinskog pokreta danas je rekao da petak nije realan rok. Mnogo se toga, kaže, još mora usuglasiti u programu, što bi moglo potrajati.

Razriješeno troje ministara aktualne Vlade

I službeno je razriješeno troje ministara aktualne Vlade - Nikolina Brnjac, Anja Šimpraga i Ivan Malenica.

U Vladu je stigao i pregovarački tim Domovinskog pokreta. Očekuje se da bi danas mogli usuglasiti ime kandidata za ministra turizma i da će to biti Tonči Glavina.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Obrisi novog postava Kadrovska križaljka Andreja Plenkovića: Iskočilo još jedno ime, tko su novi ministri u vladi?

Iako se očekivao i konačan dogovor oko cjelokupnog programa te predstavljanje Vlade već u petak, Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta bio je danas oštar i prema HDZ-u i prema tijeku pregovora za koje kaže da će još potrajati.

Pročitajte i ovo Stjepo Bartulica Nevolje na vidiku? Bartulica poručio Plenkoviću: "Čuo sam što je Anušić rekao. Dečki se moraju dogovoriti"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene