Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

"vi ste na redu"

Oporba zgrožena valom nasilja: Kekin osudila postupanje policije u Osijeku, pozvala ministra na reakciju

Aktualno Galerija Saborska zastupnica Ivana Kekin Saborska zastupnica Ivana Kekin Foto: DNEVNIK.hr Anka Mrak Taritaš Anka Mrak Taritaš Foto: DNEVNIK.hr Marin Miletić Marin Miletić Foto: DNEVNIK.hr U sabornici o nasilju nad ženama - 1 U sabornici o nasilju nad ženama - 1 Foto: DNEVNIK.hr +2 U sabornici o nasilju nad ženama - 2 Galerija 1/7 >>
Oporbeni zastupnici zgroženi su valom nasilja posljednjih dana.

Ubojstvo studentice u Osijeku, ali i strašan niz nasilja nad ženama u posljednjih nekoliko dana zgrozili su dio oporbenih zastupnika. Prošle godine ubijeno je 14 žena, ove godine 8. Većina tih ubojstava, tvrde, mogla se spriječiti jer su ubijene često godinama trpjele nasilje i višestruko ga prijavljivale, ali odgovarajuću zaštitu institucija nisu dobile.

Saborska zastupnica Ivana Kekin prozvala je minstra Božinović. 

"Moramo nasilje naše svagdašnje denormalizirati. Počnimo od istrage i sankcija za sramotno postupanje policije u Osijeku. Ministre Božinoviću, vi ste na redu", kaže Kekin.

"Od slikanja s pojedinim udrugama, od najave, od jednog zgodnog PR-a do svarnosti i onog što u stvarnosti radimo je strašno dugi put", napominje Anka Mrak Taritaš (Klub Centra i GLAS-a).

"Želim činiti ono što mogu s ovog mjesta. Nema niti jedan jedini argument u ovom svemiru koji bi opravdao nasilje nad ženama", kaže Marin Miletić iz Most. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene