Obavijesti Pretražite Navigacija
NA SJEDNICI VLADE

Pogledajte kako je premijer odbrusio Kujundžiću i Divjak: "Mi smo ovdje članovi Vlade, a ne članovi sindikata"

Aktualno Galerija +0 Andrej Plenković na sjednici Vlade (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ministar Milan Kujundžić je članovima Vlade prezentirao tijek pregovora sa sindikatima u zdravstvu te predložio usvajanje odluke o početku pregovora o povećanju plaća.

Današnju sjednicu Vlade, na kojoj je prihvaćeno davanje državnih jamstava brodogradilištu 3. maj te izbor Dubravke Šuice za kandidakinju Republike Hrvatske za članicu Europske komisije, obilježila je i oštra opaska predsjednika Vlade Andreja Plenkovića nakon izlaganja ministra zdravstva Milana Kujundžića.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Problem koji muči mnoge Plenković o borbi s inflacijom: "Ne možemo za sve kriviti rat u Ukrajini. Dio su generirali domaći akteri" Sjednica Vlade, ilustracija dogovori u Banskim dvorima Cure detalji Vladinih mjera pomoći: Poznato što će biti s cijenom struje, dobra vijest i za umirovljenike

Kujundžić je članovima Vlade prezentirao tijek pregovora sa sindikatima u zdravstvu te predložio usvajanje odluke o početku pregovora o povećanju plaća.

Nakon što je ministar završio izlaganje, Plenković se nadovezao: "Ono što želim istaknuti jest da unatoč razumijevanju za ministra zdravstva i ministricu znanosti i obrazovanja, koji se zalažu da se riješe određeni zahtjevi sindikata iz njihovih grana, mi smo ovdje članovi Vlade, a ne članovi sindikata.

To je prvo, a drugo je da ćemo sve ove pregovore provoditi na konzistentan, učinkovit i horizontalan način, gdje će važnu ulogu imati potpredsjednik Vlade za gospodarstvo i ministar rada i mirovinskog sustava, naravno, u dogovoru s resornim ministrima.

Očekujem od svih u Vladi da ovaj horizontalni pristup i načelo djelovanja kojeg se držimo u protekle tri godine respektiramo do kraja, jer to je jedini učinkoviti način.

Naša Vlada će ove godine od 1. listopada povećati osnovicu za dva posto, nakon što smo je povećali za tri posto početkom godine. Prema tome, rasprave o osnovicama, koeficijentima i dodacima su nešto s čime smo mi familijarizirani, i sindikati naravno, no ono što je meni kao predsjedniku i cijeloj Vladi bitno jest održivost, fiskalna i dfinancijska održivost ovoga proračuna, gdje smo ostvarili suficite. Da bismo to nastavili konsolidirati, i dalje moramo voditi računa o tome što je realno."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene