Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirao iz Bruxellesa

Plenković o sastanku s Milanovićem iza zatvorenih vrata: "Meni to sve, da vam pravo kažem, djeluje smiješno"

Premijer Andrej Plenković
Premijer Andrej Plenković DNEVNIK.hr/DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Premijer Andrej Plenković Galerija 1/1 >>
Premijer Plenković u Bruxellesu je komentirao medijske napise o razgovoru s predsjednikom Milanovićem te ocijenio da mu to djeluje na razini tračeva te da je taj razgovor u četiri oka bio korektan.

U pauzi na summitu EU u Bruxellesu na kojemu se pregovara o višegodišnjem financijskom proračunu teškom 100 milijardi eura i planu za oporavak teškom još 750 milijardi, u zajmovima u bespovratnim sredstvima, premijer Andrej Plenković odgovarao je na pitanja novinara.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske'' Zoran Milanović I o Butkoviću Milanović: "Plenković nas uvlači u sukobe koje ne razumije"

„Nastoji se pronaći kompromis, koliko osjetim atmosferu među kolegama. Ono što je važno za Hrvatsku je da osiguramo sredstva, povrh onih 20 milijardi eura, što bi nam omogućilo brz ekonomski oporavak. Iskristalizirali su se stavovi tzv. „škrtih zemalja“ i onih velikih članica poput Njemačke i Francuske. Vjerujem da, ako svi pokažemo zrelost i odgovornost da bi se taj prepravljeni prijedlog mogao postići u sljedeća dva dana“, rekao je premijer Andrej Plenković.

Upitan koliko je Hrvatska spremna ubrzati s reformama s obzirom na prigovore nekih zemalja članica da za sredstva reforme treba provoditi, a ne ih najavljivati pa odustajati, Plenković kaže da ovaj mandat treba iskoristiti reformski i transformacijski za Hrvatsku.

Komentirao je i napise o razgovoru s predsjednikom Milanovićem jučer na Pantovčaku.

"Uopće mi je nejasno što se tu zbiva. Niti je tko od nas što komentirao, niti je taj razgovor iza zatvorenih vrata bio nešto posebno neobičan. Sve što sam ja imao kazati rekao sam na presici. Meni to sve, da vam pravo kažem, djeluje smiješno. Jedino što je jučer bilo bitno je na taj sastanak donijeti potpise i dobiti mandat za sastavljanje Vlade, to se i dogodilo, a ovo drugo mi djeluje više na razini nekakvih tračeva, neutemeljenih ni na čemu. Razgovor je bio korektan“, poručuje premijer Plenković iz Bruxellesa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene