Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na sjednici vlade

Plenković: "Kad Butković ode u kafiće u kojima diskriminiraju članove HDZ-a, pozovite župana pa mu objasnite što sve Vlada radi za naše sugrađane"

Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade osvrnuo se na ugostitelja koji je njemu i ministru Berošu, ali i ostalim HDZ-ovcima poručio da nisu dobrodošli u njegovu lokalu nakon što je kafićima dopuštena prodaja pića za van, ali ne i otvaranje terasa.

Govoreći što sve Vlada radi za Primorsko-goransku županiju, premijer se na sjednici Vlade osvrnuo i na zabranu ulaska HDZ-ovaca u poznati riječki kafić.

Plenković je kazao kako je za tu županiju dano već 663 milijuna kuna za 49.000 radnika i više od 10.000 poslodavaca. Kazao je da se radi i drugi kanal Učke te je otvoren LNG terminal, a ulaže se i u KBC Rijeka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna u rijeci Poznati kafić poručio HDZ-ovcima i simpatizerima da kod njih više nisu dobrodošli: "Molim vas da nas zaobiđete"

"Ovo govorim stoga da javnost ima na umu kolika je velika aktivnost Vlade u prošlom i ovom mandatu za razvoj Primorsko-goranske županije pa kad ministar Butković ode na kave u te kafiće u kojima se diskriminiraju članovi HDZ-a, posebno ministar Beroš i ja, onda pozovite župana pa mu malo objasnite što sve Vlada radi za naše sugrađane u Primorsko-goranskoj županiji", rekao je Plenković.

Ugostitelj je nakon ublažavanja mjera poručio da je to "krajnji čin poniženja koji smo doživjeli od vas, naše vlade i vašeg premijera molimo vas da ne dolazite više u naš bar jer ovdje niste dobrodošli", napiso je ugostitelj na Facebook stranici kafića i objasnio tu odluku.

Glavni razlog je "što naš premijer nije bio sposoban braniti mi toliko voljenu domovinu jer je anemičan, a ipak je jako sposoban grčevito braniti stekovine 30 godišnje vladavine HDZ-a i njegovih pulena", piše u objavi te se dalje navodi da je "krađa svih oblika temeljni cilj većine članova i simpatizera HDZ-a", dok je svatko tko ne razmišlja isto srbočetnik i komunist.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene