Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na letu Croatia Airlinesa Zagreb-Frankfurt došlo je do tehničkog kvara na sustavu za izvlačenje zakrilaca zrakoplova Airbus 320 i to uoči planiranog slijetanja u frankfurtsku zračnu luku.


Airbusu 320 Croatia Airlinesa prošle srijede dogodio se mehanički kvar iznad Frankfurta na letu iz Zagreba - krilca zrakoplova se nisu spustila. Iz Croatia Airlinesa kažu kako 'sigurnost 98 putnika i pet članova posade na tom letu ni u jednom trenutku nije bila ugrožena s obzirom da su posade Croatia Airlinesa školovane i uvježbane za ovakve situacije'.

Vezani članci Black Hawk, ilustracija Tragedija tijekom trenažnog leta: U padu vojnog helikoptera Black Hawk poginula tri člana posade Oleg Butković - 1 Više od 380 milijuna kuna i 12 kilometara: Ministar Butković otkrio detalje nove dionice autoceste do Siska

>> Problemi rastu: U Croatia Airlinesu 20 posto zaposlenika je višak

Iz CA tvrde kako nije bila riječ o prisilnom, već o tehničkom slijetanju, a priloti su primijenili predviđenu sigurnosnu proceduru, koja je implementirana u operativne priručnike kompanije te je zrakoplov sigurno sletio u zračnu luku Frankfurt.

Dodaju kako su putnici o tehničkom kvaru obaviješteni u trenutku kada se kvar dogodio, a da prema službenim izviješćima pilotske i kabinske posade s tog leta, u zrakoplovu nije bilo nikakvih neuobičajenih reakcija putnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook