Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bili su na koljenima, a sad sasvim druga priča. Tvrtka Pevec u stečaju nastavila je s radom.


Pevec bez Peveca na čelu postaje uspješna tvrtka. Pratili smo njihov pad, a danas donosimo priču o novom usponu.

Vezani članci Slika nije dostupna Pevec službeno izašao iz stečaja Slika nije dostupna Stečaj Peveca ‘težak’ 1,9 milijardi kuna završen u kratkom roku

Opet rade s osmijehom. Nakon stečaja, Pevec se priprema za otvaranje nove trgovine. 'Sretna sam zato što sam dobila posao nakon godinu dana i ovo mi puno znači', rekla nam je radnica Svjetlana Dokić. 'Još plaću nisam primila, a ako bude po ugovoru koji sam potpisala bit ću zadovoljna', dodaje njezina kolegica Ljubica Topalović.

>> Radnici Peveca: Nismo više na koljenima

Prije manje od godinu dana Pevecove trgovine bile su na rubu propasti, u dugovima, a radnici bez plaće i u goloj borbi za egzistenciju. Danas sasvim drugačija priča. Dobavljači, mahom domaći čija je zastupljenost veća od 80 posto vratili su povjerenje u Pevec. Police su napunjene, a svi se nadaju da će tako i ostati.

Promet raste svakim mjesecom

'Mi koji smo nastavili raditi, kao i veliki dio dobavljača smo zadovoljni. Čujte, promet iz mjeseca u mjesec raste', ističe dobavljač Mario Božiković. Od ožujka do rujna prihodi su 250 milijuna kuna, dobit od milijun i pol kuna. Broj radnika gotovo kao prije stečaja, radi 11 od 14 centara.

'Svaki potez se promišlja i ne treba i ne padamo u euforiju zato što nas čeka jesen koja neće za sve značiti dobre uvjete', pojašnjava stečajni upravitelj Darko Šket. U tijeku je i izrada stečajnog plana. Ukoliko se dovrši u suradnji s Pravnim fakultetom - Pevec će postati dioničko društvo. Vjerovnici još čekaju svoje dugove, među njima i radnici. Optimizma ne nedostaje.

Najveći stečaj koji je Hrvatska imala dokazuje da se stvari mogu okrenuti. Konkurenciji neće biti lako, a ni prvim vlasnicima koji zbog sumnji u malverzacije do daljnjeg ostaju u pritvoru.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju