Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dok Peveci čekaju odluku o pritvoru

Radnici Peveca: Nismo više na koljenima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon tri mjeseca iza rešetaka, supružnici Pevec u bjelovarskom zatvoru čekaju sutrašnju odluku o pritvoru. Županijsko državno odvjetništvo protiv nekad uglednih poduzetnika jučer je podignulo optužnicu, a sudu su predložili i da Peveci i dalje ostanu u pritvoru.

Svatko u svojoj ćeliji. Nekad najpoznatiji supružnici čekaju odluku o pritvoru. Sa života na visokoj nozi, na onaj iza rešetaka, nisu se lagano priviknuli. Dok gospođa navodno ne izlazi, Zdravko Pevec svaki dan iskoristi priliku za šetnju po zatvorskom krugu. Posao vodi stečajni upravitelj.

Pročitajte i ovo Teška prometna nesreća u Bjelovaru Poginuo vozač traktora Policija objavila detalje teške nesreće na bjelovarskoj obilaznici Ilustracija Gdje će im duša? Oprez, kriminalci imaju novu metodu! Opet prevarili ženu kojoj su već uzeli desetke tisuća eura, pogledajte kako su je sad nasamarili

>> Podignuta optužnica protiv Višnje i Zdravka Peveca

'Svi zaposlenici su podnijeli najviši teret s obzirom da nisu primali plaću prije stečaja otprilike četiri mjeseca. Dakle, zaista je trebalo puno volje i želje da se ponovo pokrene ovaj proces', kaže Darko Šket, stečajni upravitelj Peveca. Tvrtka koja je nekada bila sinonim uspjeha, krajem prošle godine našla se na koljenima i pod policijskom istragom. Trgovine su mjesecima bile pod lokotom, kompanija u krizi, Višnja i Zdravko u suzama su tražili pomoć. No, radnici nisu imali milosti. U mraku su čuvali prostorije i tražili samo svoje plaće.

Devet mjeseci nakon prosinca prošle godine, Mariju Ipšu zatekli smo na istom mjestu. Kuhinja joj više nije u mraku, a prazne posude napunjene su hranom. 'Presretna sam, evo što je sve tako brzo završilo. Što se posao pokrenuo. Ja sam stvarno presretna', kaže ona. 'Bilo je sve u mraku prije 4 mjeseca, čak i više, pet mjeseci, bilo je sve u mraku, ali evo sad vidite da ima ljudi, da je gužve, da se Pevec ponovo digao, nije više na koljenima, ističe Robert Merkaš, voditelj centra u Jankomiru. Nakon mjeseci blokade, danas radi 11 centara. Zaposleno je 730 radnika, ali sve više ne vodi Pevec, već stečajni upravitelj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene