Ilustracija (Foto: Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Thinkstock)

Udruga poreznih obveznika ''Lipa'' i dalje prikuplja potpise za peticiju protiv uvođenja poreza na nekretnine. Do trenutka objave ovog članka peticiju je potpisalo više do 107.000 građana.


Dok Vlada tvrdi da će komunalna naknada od 1. siječnja 2018. prerasti u porez na nekretnine, u udruzi poreznih obveznika "Lipa" ističu da je riječ o potpuno novom nametu za porezne obveznike.

Stoga je udruga poreznih obveznika ''Lipa'' na internetu pokrenula potpisivanje peticije protiv uvođenja ove vrste poreza i do nedjelje navečer prikupila više od 102.000 potpisa.

Podsjetimo, 88% hrvatskih građana živi u vlastitom stambenom prostoru, stoga će ovaj porez pogoditi najšire slojeve stanovništva. U ''Lipi'' smatraju da će nemogućnost plaćanja novih troškova izbaciti na tržište brojne nekretnine, što će za posljedicu imati pad vrijednosti nekretnina i ukupnog bogatstva građana.

Ilustracija (Foto: Thinkstock)

''Isto tako, posljedica ovog nepravednog poreza bit će i pad aktivnosti u građevinskom sektoru koji je tek ove godine počeo pokazivati znakove oporavka nakon katastrofalnog potopa koji je doživio izbijanjem krize'', naglašava ''Lipa''.

Peticiju možete potpisati na internetskoj stranici udruge ''Lipa''.

Osim potpisivanja na internetu, možete sa stranice preuzeti formular za potpisivanje peticije te ga poslati poštom ili skenirati. Formular je moguće preuzeti s web-adrese www.manjiporezi.hr/formular i potpisani formular možete poslati poštom na adresu udruge: Hebrangova 21, Zagreb, ili skenirani na e-mail lipa@manjiporezi.hr

Ilustracija (Foto: Thinkstock)