Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROSLIJEĐENA MINISTRU HORVATU

Prikupljeno čak 8000 potpisa za zaštitu Vruje: ''Velika nam je želja da se više nigdje na našoj obali ne ponovi ovaj slučaj''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peticija s potpisima 8000 građana za zaštitu uvale Vruja proslijeđena je u srijedu ministru državne imovine Darku Horvatu, priopćili su organizatori "Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode" koji su se nedavno prosvjedom usprotivili legalizaciji bespravne gradnje Stipe Latkovića u toj uvali.

"Tražimo da ne prodate zemljište investitoru koji na njemu posljednjih 20 godina bespravno gradi", poručuju ministru u dopisu uz peticiju.

Horvata upozoravaju da će se, ako to ne učini, Latkoviću otvoriti mogućnost da ozakoni bespravnu gradnju te da uvala i formalno postane njegovo vlasništvo.

"Naravno, plaža ne može i neće nikada biti njegova, iako je po njoj sagradio bespravne mulove, kapelice i platoe. I kao što nas investitor godinama tjera s te plaže, može se očekivati da će to činiti i ubuduće", ističu organizatori peticije.

Razumiju, kažu, da ministar tu ne možete puno, ali im zato može pomoći da oslobode ostatak uvale, "sve ono od plaže, pa gore do Magistrale".

"Nakon što nam pomognete, jer vam je u interesu dobrobit građana Hrvatske, a ne samovolja uzurpatora državne imovine, velika nam je želja da se više nigdje na našoj obali ne ponovi slučaj Vruja", poručuju Horvatu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Bez obveznog cijepljenja Plenković o crnim najavama epidemiologa iz susjedstva: ''Nitko ne želi uvoziti svoje zaražene građane. Nije slučajno određen taj datum"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Testovi bez obzira na cijepljenje Oštriji propisi zbog delta-soja: Nove zemlje na popisu država sa strožim uvjetima za ulazak u Hrvatsku

Organizatori peticije izražavaju želju da se donese zakon kojim država ne bi smjela prodati svoje zemljište investitoru koji je na njemu bespravno gradio.

"Htjeli bismo da se navede razuman zakonski rok u kojem država mora srušiti bespravno izgrađeni objekt na svojoj (ili na tuđoj) zemlji, pa da to bude, recimo, 30 dana od dana kad investitoru istječe vrijeme da ga sam o svom trošku sruši. To bismo voljeli da se ne dogodi opet da Građevinska inspekcija izda nalog za rušenje, pa da se objekti koji su trebali biti srušeni na kraju još i legaliziraju", navode u dopisu.

Traže i da se postrože novčane kazne za bespravne graditelje i budu takve "da nikome više ne padne na pamet da ogradi plažu, sazida pet katova apartmana dva metra od mora i napravi svoju Vruju".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene