Uvala Vruja
Uvala Vruja Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

U uvali Vruji na omiškoj rivijeri već godinama traje bespravna gradnja na državnom zemljištu. Mještani su ogorčeni uništavanjem prirodnog bisera, a država prešutno dopušta devastaciju užasavajućih razmjera.


''U uvali Vruji, između omiške i makarske rivijere, već 20 godina održava se Festival bespravne gradnje i devastacije prirode. Organizatori su država i njezine inspekcije, uz pokroviteljstvo pravosuđa koje nije u stanju dva desetljeća zaustaviti devastaciju prirode koju provodi moćnik povezanog s vrhom države'', upozorili su organizatori prosvjeda objavivši videozapis na kojem se mogu vidjeti razmjeri uništavanja prirode.

Bruna Fistanić, organizatorica prosvjeda protiv bespravne gradnje Prekipjelo im zbog devastacije: "Moćnici mogu što žele. Predsjednik kaže da nije kažnjavan? Pa nije jer ga niste kaznili"

U prekrasnoj uvali poduzetnik Stipe Latković, blizak aktualnom predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću i bivšem predsjedniku Republike Stipi Mesiću, godinama gradi mimo zakona i propisa.

Ogorčeni devastacijom obale koju država godinama mirno promatra, prošloga vikenda okupili su se mještani i mještanke nekoliko općina oko Omiša i Makarske kako bi iskazali neodobravanje i zahtjev da se ''oslobodi okupirano područje i vrati Vruja u prvobitno stanje''.

Uvala Vruja - 1 Nastavlja se devastacija prekrasne dalmatinske uvale, a država unatoč brojnim prijavama ne čini ništa: ''Taj ping-pong između svih institucija traje 20 godina''

Na Facebooku je na stranici "Vruja - Festival bespravne gradnje i devastacije prirode" jutros objavljena snimka koja jasno prikazuje kako se u proteklih 20 godina uništavala Vruja.


Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju