Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava potvrdio je u subotu da se u petak navečer u Vinkovcima susreo s predsjednikom Vlade i HDZ-a Andrejom Plenkovićem i razgovarao s njim, ali ne i o odluci Ustavnog suda o potrebi proširivanja prava Srba u Vukovaru. Rekao je i da nedvosmisleno podržava aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović na nadolazećim predsjedničkim izborima.


"Bio sam u Vinkovcima, ali nismo pričali o tome i ne bih sada kvario time ovaj trenutak", rekao je kratko gradonačelnik Vukovara Ivan Penava novinarima kazavši da je to bio običan susret njega i premijera "bez obaveznih tema".

Vezani članci Andrej Plenković za CNN - 1 Premijer Plenković optimistično za CNN: "Budemo li na 60, 70 posto rezultata iz 2019. bit će vrlo dobro" Podrška Iz Udruge oboljelih od cistične fibroze pisali premijeru Plenkoviću: ''Hrvatska je zemlja u kojoj je lijepo živjeti kada nemaš dijete čiji život ovisi o nečijoj odluci"

Na pitanje novinara podržava li kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović kazao je kako je spreman njezinoj kandidaturi dati svu moguću osobnu podršku i podršku kao gradonačelnik Vukovara. 

''Javljaju se neke konotacije, a već sam rekao sasvim jasno i nedvosmisleno da je moj kandidat aktualna predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i svu moguću podršku koju mogu dati i osobno i kao gradonačelnik Vukovara dat ću joj'', poručio je Penava.

Pokraj Gradske tržnice u Vukovaru u petak je otkriven spomenik Gong svjetskog mira, autora akademskog kipara Ante Sardelića Kraljevića čime je Vukovar postao 50. grad u svijetu obogaćen tim simbolom trajnog mira. (V.P./Hina)