Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava potvrdio je u subotu da se u petak navečer u Vinkovcima susreo s predsjednikom Vlade i HDZ-a Andrejom Plenkovićem i razgovarao s njim, ali ne i o odluci Ustavnog suda o potrebi proširivanja prava Srba u Vukovaru. Rekao je i da nedvosmisleno podržava aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović na nadolazećim predsjedničkim izborima.


"Bio sam u Vinkovcima, ali nismo pričali o tome i ne bih sada kvario time ovaj trenutak", rekao je kratko gradonačelnik Vukovara Ivan Penava novinarima kazavši da je to bio običan susret njega i premijera "bez obaveznih tema".

Vezani članci Dan grada Dubrovnika Stigli i Kovač, Stier i Penava: Državni vrh na proslavi blagdana svetog Vlaha Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL) Predsjednica o vukovarskoj odluci: ''Tisuće branitelja i civila tamo nisu doživjele pravdu. Prvo treba riješiti velike stvari''

Na pitanje novinara podržava li kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović kazao je kako je spreman njezinoj kandidaturi dati svu moguću osobnu podršku i podršku kao gradonačelnik Vukovara. 

''Javljaju se neke konotacije, a već sam rekao sasvim jasno i nedvosmisleno da je moj kandidat aktualna predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i svu moguću podršku koju mogu dati i osobno i kao gradonačelnik Vukovara dat ću joj'', poručio je Penava.

Pokraj Gradske tržnice u Vukovaru u petak je otkriven spomenik Gong svjetskog mira, autora akademskog kipara Ante Sardelića Kraljevića čime je Vukovar postao 50. grad u svijetu obogaćen tim simbolom trajnog mira. (V.P./Hina)