Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasan teren

Pelješac: Tri ekipe GSS-a tragaju za nestalim Slovencem!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od jučer se traga za nestalim slovenskim turistom, 68-godišnjim Miroslavom P., koji se uputio na vrh Sveti Ilija iznad Orebića, no nije se vratio do večeri, niti se javlja na mobitel.

Supruga nestalog alarmirala je policiju i HGSS koji je cijelu noć pretraživao planinske puteve i plaže. Trenutno teren pretražuju tri ekipe HGSS-a i potražni psi, a ako pretraga danas ne urodi plodom predviđeno je helikoptersko pretraživanje iz zraka, te uključivanje dodatnih potražnih timova HGSS-a.

Pročitajte i ovo Marijana Franjić Potraga Jeste li je vidjeli? Četvrti dan traga se za ženom koja je nestala u Virovitici Pronađena nestala 48-godišnjakinja Uspješna potraga Pronađena nestala žena iz Međimurja: Prevezena je u bolnicu

>> Traga se za nestalim hrvatskim pomorcem, nema ga od petka

Istragu otežava činjenica što spasioci ne znaju u kojem je pravcu nestali mogao krenuti, zbog čega se prostor kojeg treba pretražiti mjeri tisućama hektara. Radi se o vrlo nepreglednom i opasnom terenu, s brojnim liticama, škrapama i gustom vegetacijom.

Na Sv. Iliji do sada je bilo dosta nesreća izvan uređenih staza fatalnim ishodima koje su iziskivale višednevne potrage. Jedna od najiscrpljujućih bila je potraga za nestalim Australcem Johnom Andrewom Modistachom u ljeto 2005. godine, u kojoj je angažirano na stotine gorskih spašavatelja, izvijestio je HGSS. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene