Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bliže se izbori

Pitali smo vas hoćete li izaći na izbore - evo što ste rekli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S navršenih 18 godina svaki hrvatski državljanin dobiva pravo glasa. Koliko nas će to pravo iskoristiti 8. studenog ove godine?

Prije nekoliko dana smo upravo vas, naše poštovane čitatelje, upitali hoćete li izaći na predstojeće parlamentarne izbore. Evo što ste rekli.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Ilustracija 17. travnja ANKETA Hoćete li izići na izbore?

Hrvatski državljani s navršenih 18 godina (birači) imaju opće i jednako biračko pravo u izborima za Hrvatski sabor, Predsjednika Republike Hrvatske i Europski parlament te u postupku odlučivanja na državnom referendumu, u skladu sa zakonom. Ustav RH, čl. 45 Vas 80 posto koji ste sudjelovali u anketi (2726 glasova) izjasnilo se kako će definitivno izaći na izbore 8. studenog, 13 posto (452 glasa) isto je tako sigurno da neće izaći na izbore, a 7 posto sudionika ankete (238 glasova) još uvijek nije odlučilo hoće li ispuniti svoje biračko pravo ili ne.

Kad bi se ovaj rezultat doista ostvario na izborima bio bi to najviši postotak izlaznosti na neke izbore od hrvatske neovisnosti, točnije bio bi jednak postotku izlaznosti na prvim hrvatskim parlamentarnim izborima.

ANALIZA IZBORNIH LISTI Tko će se s kim sučeliti?

Na izborima 2015. godine na birališta je izašlo 2.380.209 birača na području Republike Hrvatske što u postotku iznosi 61,95 posto.

Hoće li ovi izbori biti uistinu među rekordnima što se izlaznosti tiče predstoji nam tek vidjeti, ali ono što je bitno napomenuti jest da svaki hrvatski državljanin s navršenih 18 godina života ima pravo glasa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene