Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudjelujte u anketi

Hoćete li izaći na predstojeće parlamentarne izbore?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred nama su još jedni parlamentarni izbori. Ako ste punoljetni, onda imate i biračko pravo. No pitanje je - hoćete li ga iskoristiti?

Kada u kontekstu izbora u Hrvatskoj spomenemo izlaznost na birališta zasigurno je ne biste opisali kao visoku. Izlaznost na izbore u Hrvatskoj nikada nije visoka, na posljednjih nekoliko izbora kreće se oko 60 posto. Najviša je, očekivano, bila na prvim parlamentarnim izborima kada je iznosila 80 posto. A od tada pada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Petrov o foteljama REFORME ALI ... Most ne želi manje ministarstava, a MUP im je 'izuzetno bitan' Slika nije dostupna Dobili 7,3 milijuna kuna TKO JE BIO NAJŠIRE RUKE? Domoljubna koalicija objavila popis donatora

One koji ne glasuju možemo podijeliti u nekoliko skupina- 'svi su oni isti' skupina, 'stvarno me ne zanima politika' skupina, 'moji nemaju šansu pobijediti' skupina i tako dalje.

'Zašto se skrivaš? Ako želiš biti premijer trebao bi biti spreman stati pred ljude'

Hrvatski državljani s navršenih 18 godina (birači) imaju opće i jednako biračko pravo u izborima za Hrvatski sabor, Predsjednika Republike Hrvatske i Europski parlament te u postupku odlučivanja na državnom referendumu, u skladu sa zakonom. Ustav RH, čl. 45 Ustav Republike Hrvatske svakom punoljetnom građaninu daje pravo izlaska na izbore i referendume. Hoće li to pojedinac iskorisiti u potpunosti je na njemu jer u Hrvatskoj ne postoji sustav penala za neizlazak na izbore, kao što to primjerice imaju zemlje poput Belgije, Australije i Grčke u kojima izlazak nije pravo nego obveza.

Prema dosadašnjim istraživanjima javnog mnijenja dvije glavne političke opcije vrlo su blizu što se tiče potpore javnosti i uistinu bismo mogli reći kako će svaki glas biti bitan.

S obzirom na to zanima nas kako vi 'dišete'. Hoćete li izaći na predstojeće parlamentarne izbore 8. studenog?

Hoćete li izaći na predstojeće parlamentarne izbore 8. studenog?

  • Da, svakako hoću
  • Ne, definitivno neću
  • Još nisam odlučio/la

Ukupno glasova:

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene