Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov poručio je u četvrtak kako će svi sudionici izbora koji s Mostom žele razgovarati o koaliciji "dobiti zid" ako nisu spremni na reforme.


"O mandatarima vlade mi ne razmišljamo, razmišljamo samo o promjenama koje su se potrebne dogoditi u Republici Hrvatskoj. Naravno da ćemo mi imati svog mandatara vlade, ako dobijemo većinu, a s druge strane svi oni koji i požele razgovarati s nama dobit će zid ukoliko nisu spremni na reforme koje smo javno najavili. Dakle, nema nikakvih koalicija, nikakvih suradnji, postoje uvjeti, a uvjeti su reforme, javno izrečene, već nekoliko puta u javnosti, u svim medijima, tiskovinama", izjavio je Petrov za Hinu nakon predizbornog skupa u Vrgorcu.

Vezani članci Slika nije dostupna Evo što je Petrov tražio da potpišu Milanović i Karamarko, a oni nisu htjeli Slika nije dostupna MOST predložio sporazum, HDZ i SDP odbili ga odmah potpisati

"Ako oni nisu spremni na to, ne trebaju nam uopće dolaziti. U tom slučaju je sasvim svejedno tko će od njih pokušati sastaviti vladu. Morat će je sastaviti sami, jer će i to na kraju pokazati da su ista interesna skupina", dodao je.

Petrov: Most je problem HDZ-u i SDP-u zbog poruke da se stvari mogu mijenjati

Upitan je li za Hrvatsku dobro ako se sastavi manjinska vlada, Petrov je ponovio kako se to može dogoditi jedino ako oni koji dobiju najviše glasova na izborima pristanu na reforme u jasno izrečenim vremenskim razdobljima. "Ukoliko oni nisu spremni napraviti reforme, jeftinije je za hrvatske građane da se održe prijevremeni izbori u odnosu na još jednu nesposobnu vlast u iduće četiri godine", istaknuo je.

Mostov predizborni skup vodio je Ante Pranić, predsjednik Nezavisne liste mladih iz Vrgorca koji je rekao da se njegova lista odlučila pridružiti Mostu zbog odnosa dosadašanjih vlada prema ovom dijelu Hrvatske, "kojemu izgrađena autocesta služi samo da bi mladi brže odlazili iz ovog kraja". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook