Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Probili se u Sabor

PARLAMENTARNI IZBORI 2015. HČSP postao parlamentarnom strankom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri pravaške stranke dobilesu ukupno 3773 glasa, no jedna se ipak probila u parlament.

Hrvatska čista stranka prava (HČSP) postala je parlamentarnom strankom jer će njezin politički tajnik Luka Podrug po međustranačkom ugovoru s HDZ-om ući u Sabor, iako je bio na niskom jedanaestom mjestu na listi Domoljubne koalicije, priopćio je HČSP u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Petrov o foteljama REFORME ALI ... Most ne želi manje ministarstava, a MUP im je 'izuzetno bitan' Slika nije dostupna Dobili 7,3 milijuna kuna TKO JE BIO NAJŠIRE RUKE? Domoljubna koalicija objavila popis donatora

HČSP u priopćenju uspoređuje broj glasova koje je dobio Podrug s glasovima drugih pravaških lidera, ističući kako to pokazuje zanimljivu sliku stanja na pravaškoj sceni.

Tko su sve nova lica stranaka koje po prvi puta ulaze u Sabor?

Ostale pravaške stranke, njih četvero dobilo je ukupno 3773 glasa, što je daleko manje glasova od Podruga i HČSP-a, iako su bili bolje pozicionirani na listama. Tako je npr. konzervativka Ruža Tomašić dobila svega 1424 glasa, predsjednik HSP AS Ivan Tepeš 1557 glasova, predsjednik HSP-a Daniel Srb 492 glasa, a predsjednik A-HSP-a Dražen Keleminec 300 glasova, navodi HČSP.

REZULTATI DIP-a: Domoljubna koalicija 59, Hrvatska raste 56, MOST 19, IDS 3, Živi zid 1, HDSSB 2, Bandić Milan 2, Uspješna Hrvatska 1

Iako se to neće vidjeti po mandatima u Saboru, to je više nego jasna poruka koja je pravaška stranka stožerna u narodu, poručuje HČSP u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene